Česi sa od polície dozvedeli mená obvinených v stávkarskej kauze, zatiaľ ich taja

NETKY.SK • 4 Október 2013, 09:48 • 2 min
Česi sa od polície dozvedeli mená obvinených v stávkarskej kauze, zatiaľ ich taja

PRAHA - Útvar odhaľovania korupcie a finančnej kriminality poskytol Futbalovej asociácii Česka (FAČR) text obvinenia v súvislosti s korupčnou aférou, ktorá má aj slovenskú vetvu.

slovakia

left justify in out

Disciplinárka FAČR na základe znenia tohto dokumentu vo štvrtok zastavila činnosť 11 osobám. Mená obvinených zatiaľ tají. Chce ich najprv oznámiť predmetným klubom. Informáciu priniesol portál iDnes.cz.

"Na základe informácií od polície začala komisia konanie s 11 osobami podozrivými z účasti na stávkarskej afére. Vo všetkých prípadoch rozhodla o zastavení činnosti, respektíve výkonu všetkých funkcií," uvádza sa v komuniké. 

V civilnej sfére prichádza do úvahy trest odňatia slobody až na 12 rokov za prijatie úplatku a 6 rokov za jeho poskytnutie. Konkrétna sadzba sa odvíja od výšky zamýšľaného prospechu. Vo futbalovom zmysle čelia vinníci hrozbe suspendácie na 2-5 rokov a pokute do výšky 500 000 Kč v prípade prvej či druhej najvyššej súťaže. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona