Česi sa budú snažiť pritiahnuť z Británie sídla firiem aj európske úrady

NETKY.SK • 14 Júl 2016, 18:06 • 2 min
Česi sa budú snažiť pritiahnuť z Británie sídla firiem aj európske úrady

PRAHA - Česká diplomacia by sa mala snažiť využiť odchod Veľkej Británie z Európskej únie na presun niektorých únijných agentúr do Českej republiky.

slovakia

left justify in out

Podobne by sa do Česka mohli presunúť aj centrály niektorých nadnárodných spoločností, ktoré budú mať záujem zachovať svoje sídla v Európskej únii. Uviedol to dnes český štátny tajomník pre európske záležitosti Tomáš Prouza, podľa ktorého je vystúpenie Británie z EÚ možné vnímať aj ako ekonomickú príležitosť. Informoval o tom server novinky.cz.

 

V Británii v súčasnosti sídli napríklad únijná agentúra bankového dohľadu, patentový súd či Európska agentúra pre lieky. V prípade možného presunu sídiel nadnárodných korporácií Prouza konkrétny nebol. Mohlo by sa to však podľa neho týkať spoločností, ktoré majú v ČR výrobné závody.

 

Po rokovaní pracovnej skupiny pre otázku vystúpenia Británie z EÚ Prouza zároveň oznámil, že budú pripravené návrhy pozícií, ktoré by vláda mala počas rokovaní obhajovať, ako aj návrhy únijných reforiem.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona