Česi profitujú z MS aj finančne, milióny pôjdu na mládež

NETKY.SK • 21 Máj 2015, 09:02 • 2 min
Česi profitujú z MS aj finančne, milióny pôjdu na mládež

PRAHA - Hokejové majstrovstvá sveta v Prahe a Ostrave boli úspešné, český hokej z nich bude profitovať aj finančne.

slovakia

left justify in out

Do pokladnice Českého zväzu ľadového hokeja (ČSLH) by mohlo pribudnúť až 100 miliónov korún. "Organizácia klapala skvele, oveľa lepšie, ako by ktokoľvek čakal. Nechcem to špecifikovať, lebo stále to nemáme všetko dopočítané. Ocitli sme sa vo fáze odhadu. Myslím si však, že číslo 100 miliónov korún je reálne," uviedol v rozhovore pre český denník Sport prezident ČSLH Tomáš Král.


V Česku majú o využití finančných prostriedkov už jasno, chcú s nimi naložiť v prospech hokeja. Pôjdu predovšetkým na mládež. "Naším dlhodobým cieľom je vychovávať hráčov konkurencieschopných v najvyššom možnom meradle. A to nám v Prahe predviedli Kanaďania. Dnes a denne sa musí myslieť na mládežnícky rozvoj. Výnos zo šampionátu jednoznačne poputuje na ešte väčšie skvalitnenie naštartovaných programov. Je nepochybné, že úroveň hráčov je potrebné zvyšovať," dodal pre Sport Král.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies