Česi pôjdu do dôchodku opäť neskôr, vláda zvýšila vekovú hranicu

NETKY.SK • 5 September 2016, 19:24 • 2 min
Česi pôjdu do dôchodku opäť neskôr, vláda zvýšila vekovú hranicu

PRAHA - Česká vláda schválila dnes jednohlasne návrh zákona, v zmysle ktorého sa bude v krajine odchádzať do dôchodku vo veku maximálne 65 rokov. Prostredníctvom jednej zo sociálnych sietí o tom informoval premiér Bohuslav Sobotka.

slovakia

left justify in out

Podľa jeho slov sa navrhované ohraničenie bude týkať všetkých osôb narodených po roku 1965, keďže má platiť od roku 2030. Na parlamentnej pôde by so schválením tohto dokumentu, ktorý ráta za istých podmienok aj s možnosťou úpravy dôchodkového veku s päťročnou periodicitou, nemali byť žiadne problémy, vyplýva z dostupných informácií českých elektronických médií.

 

Strany českej vládnej koalície sa na predmetnej úprave dohodli v minulom týždni napriek tomu, že hnutie ANO ministra financií Andreja Babiša bolo pôvodne proti s tým, že ide o predčasný krok.

V súčasnosti sa hranica dôchodkového veku v ČR každoročne zvyšuje u mužov o dva a u žien o štyri mesiace, pričom pre mužov je základom dovŕšenie 63 a pre ženy, ktoré sú minimálne dvojnásobnými mamičkami, 60 rokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies