Česi otočili duel s Islandom, smoliarom Bödvarsson

NETKY.SK • 17 November 2014, 10:40 • 2 min
Česi otočili duel s Islandom, smoliarom Bödvarsson

PLZEŇ - Futbalisti Česka majú v kvalifikácii o postup na majstrovstvá Európy 2016 do Francúzska rovnako výbornú bilanciu ako reprezentanti Slovenska: v doterajších štyroch vystúpeniach ani raz nezaváhali a majú plný počet 12 bodov.

slovakia

left justify in out

Česi si v A-skupine v nedeľnom stretnutí dosiaľ naplno bodujúcich mužstiev poradili v Plzni s výberom Islandu 2:1. Na vedúci gól Ragnara Sigurdssona v 9. minúte po zaváhaní brankára Petra Čecha odpovedal tesne pred polčasovou prestávkou premiérovým presným zásahom v najcennejšom drese obranca Sparty Praha Pavel Kadeřábek. Rozhodnutie padlo po hodine hry, keď si Islanďan Jón Bödvarsson dal "vlastenca".

Paradoxné je, že hlásateľ na plzeňskom štadióne pripísal víťazný gól Vladimírovi Daridovi. Ten však so situáciou zo 61. minúty nemal nič spoločné. "Trochu ma to prekvapilo, stál som odtiaľ asi desať metrov. Po zápase som sa s hlásateľom rozprával a vraj mu to nahlásil štvrtý rozhodca. Bolo príjemné počuť, ako ľudia skandujú moje meno. Škoda, že som ten gól nedal naozaj ja," povedal podľa iDnes.cz 24-ročný stredopoliar nemeckého Freiburgu. 

 

Na 112. štart v národnom drese bude s úľavou spomínať gólman Petr Čech: "Hrali sme veľmi dobre, ale po mojej chybe sme prehrávali. Zavinil som gól, podcenil som protihráča. Veril som, že to zvládneme a duel otočíme. Podarilo sa," vydýchol si 32-ročný strážca svätyne anglickej FC Chelsea. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies