Vůjtek prijme ponuku a bude trénerom Česka

NETKY.SK • 18 Jún 2015, 17:32 • 2 min
Vůjtek prijme ponuku a bude trénerom Česka

PRAHA - Výkonný výbor Českého hokejového zväzu (ČSLH) oslovil nedávneho kouča slovenskej reprezentácie Vladimíra Vůjtka s ponukou, aby prevzal národný tím ČR po Vladimírovi Růžičkovi.

slovakia

left justify in out

Vůjtek prejavil záujem a teraz má do polovice júla čas na to, aby pripravil koncepciu a návrh zloženia realizačného štábu.

 

"V diskusii väčšina členov výkonného výboru podporila ako najvhodnejšieho kandidáta Vladimíra Vůjtka a poverila prezidenta ČSLH, aby sa s ním spojil. V telefonickom rozhovore tréner poďakoval za dôveru a potvrdil svoj záujem pracovať ako hlavný kouč reprezentácie Českej republiky," uviedol hovorca zväzu Zdeněk Zikmund v tlačovej správe, z ktorej citoval denník Sport. Ďalšie rokovanie VV je na programe v auguste, vtedy zrejme definitívne oznámia Vladimíra Vůjtka ako nového trénera reprezentácie ČR. 

 

Vladimír Růžička po vypuknutí korupčnej aféry oznámil pred pár dňami, že rezignoval na post kouča reprezentácie. Pôvodne chcel mať šéf českého hokeja Tomáš Král vyriešenú otázku trénera národného tímu do konca júla, napokon to bude oveľa skôr a už vo štvrtok padlo konkrétne meno. Vůjtka podporila aj väčšina výkonného výboru Českého zväzu ľadového hokeja. 

 

Vůjtek po tohtoročných majstrovstvách sveta opustil reprezentačnú lavičku Slovenska a chcel si užívať oddych. Vzhľadom na jeho vek a často priznanú únavu z práce sa zdalo, že ukončil kariéru. Trénerom Česka sa takmer stal už pred desiatimi rokmi, vtedy však dostal napokon prednosť Alois Hadamczik. "Netušil som, že mám teraz najväčšiu šancu. Pán prezident Tomáš Král mi volal až krátko pred štvrtou popoludní a oznámil mi, že som bol výkonným výborom schválený do tejto funkcie. Sám som povedal, že by som mal záujem. Potešilo ma to. Vzal som si do 10. júla čas, dovtedy si pripravím asistentov a realizačný tím. Potom budeme riešiť detaily zmluvy," priznal v rozhovore pre iDnes.cz Vladimír Vůjtek. Ponuku na spoluprácu s ČSLH však nečakal. "Predpokladal som, že Vláďa Růžička zostane ďalej pri národnom mužstve. Doba, keď som vnútorne dúfal, že budem pri reprezentácii, je už za mnou. Situáciu sa zmenila a som rád, že prišla ponuka," doplnil v rozhovore pre iDnes.cz Vůjtek. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona