Česi na MS s Jágrom či Vondrkom, nečakane aj s Vitáskom

NETKY.SK • 5 Máj 2014, 08:56 • 2 min
Česi na MS s Jágrom či Vondrkom, nečakane aj s Vitáskom

PRAHA - V nominácii trénera Česka Vladimíra Růžičku na majstrovstvá sveta v bieloruskom Minsku (9. - 25. mája) nechýbajú hviezdy zo zámorskej NHL Jaromír Jágr, Jiří Hudler či Tomáš Hertl, hráči z Kontinentálnej hokejovej ligy na čele s Romanom Červenkom vrátane Michala Vondrku zo Slovana Bratislava a prekvapujúco ani zástupcovia domácej extraligy Ondřej Vitásek a Martin Zaťovič.

slovakia

left justify in out

Na ZOH 2014 zo súčasného českého výberu štartovali len Jágr, Červenka, Jiří Novotný a brankári Alexandr Salák a Jakub Kovář. V tíme je desať debutantov na majstrovstvách sveta (Ševc, Kindl, Kolář, Zámorský, Vitásek, Jordán, Sekáč, Gulaš, Zaťovič, Sobotka). Útočník Vladimír Sobotka zo St. Louis ešte v českom národnom tíme nikdy nenastúpil. Do záverečnej nominácie sa nedostal obranca Slovana Bratislava Tomáš Mojžíš. 

Zaujímavým prípadom je Vitásek, ktorý ešte pred Vianocami hral za prvoligové Benátky nad Jizerou. Jeho výkonnosť išla postupne nahor a v závere ročníka žiaril v Liberci. Najskúsenejším hráčom mužstva je Jaromír Jágr, ktorý bude ašpirovať na titul najstaršieho účastníka turnaja. Útočník New Jersey hral už na majstrovstvách sveta 1990, keď Zámorský či Hertl ešte ani neboli na svete. 

 

Česi sa stretnú v utorok popoludní v Prahe a v stredu zamieria do Minska, kde v piatok 9. mája vykorčuľujú na úvodný duel na šampionáte proti Slovensku. Informácie zverejnil web hokej.cz. 

Nominácia Česka na MS v hokeji: 
Brankári: Alexandr Salák (Petrohrad, Rus./KHL), Jakub Kovář (Jekaterinburg, Rus./KHL), Pavel Francouz (HC VERVA Litvínov) 
Obrancovia: Roman Polák (St. Louis, USA/NHL), Jakub Kindl (Detroit, USA/NHL), Ondřej Němec, Martin Ševc (obaja Lev Praha, KHL), Jan Kolář (Doneck, Ukr./KHL), Petr Zámorský (PSG Zlín), Ondřej Vitásek (Bílí Tygři Liberec), Michal Jordán (Charlotte, USA/AHL) 
Útočníci: Jaromír Jágr (New Jersey, USA/NHL), Jiří Hudler (Calgary, Kan./NHL), Vladimír Sobotka (St. Louis, USA/NHL), Tomáš Hertl (San Jose, USA/NHL), Roman Červenka (Petrohrad, Rus./KHL), Jan Kovář (Magnitogorsk, Rus./KHL), Michal Vondrka (Slovan Bratislava, SR/KHL), Jakub Klepiš, Jiří Novotný, Jiří Sekáč (všetci Lev Praha, KHL), Tomáš Rolinek (Sparta Praha), Jakub Petružálek (Kazaň, KHL), Lukáš Kašpar (Doneck, Ukr./KHL), Martin Zaťovič (Energie Karlove Vary), Martin Růžička (Oceláři Třinec), Milan Gulaš (Färjestad, Švéd.) 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies