Česi majú opäť divácky rekord, vzali ho Minsku

NETKY.SK • 14 Máj 2015, 18:44 • 2 min
Česi majú opäť divácky rekord, vzali ho Minsku

PRAHA - Rekord v návštevnosti hokejových majstrovstiev sveta opäť patrí Českej republike.

slovakia

left justify in out

Doterajšie maximum 640 044 divákov z vlaňajšieho Minska prekonali Česi už počas druhého štvrťfinále medzi Kanadou a Bieloruskom (9:0) v Prahe. Celkovo videlo zápasy majstrovstiev sveta 2015 v Prahe a Ostrave dosiaľ 652 348 divákov. Tento počet narastie, keďže sa odohrá ešte šesť duelov a finálový víkend v O2 Arene je prakticky vypredaný.

 

"Po majstrovstvách sveta 2004 sme držali návštevnícky rekord desať rokov, až vlani nás predstihol Minsk. Netajím, že pre nás bolo veľkou výzvou dostať sa znovu na prvé miesto v diváckej návštevnosti. Táto pozícia celkom jasne dokazuje, ako veľký je záujem o hokej v Českej republike," uviedol v tlačovej správe organizačného výboru prezident Českého zväzu ľadového hokeja Tomáš Král a pokračoval: "Dlho sme o prekonaní rekordu hovorili opatrne, ale predaj vstupeniek i prvé dni šampionátu nám potvrdili, že sme na správnej ceste. Som rád, že si toľko fanúšikov našlo cestu do oboch hál a vytvorili nezabudnuteľnú atmosféru." 

 

"Pre nás ako organizátorov je divácky rekord veľkou odmenou za všetku prácu a úsilie, ktoré sme do príprav šampionátu vložili v minulých mesiacoch," priznala generálna sekretárka organizačného výboru Markéta Štěrbová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies