Česi kapitulovali aj v Belfaste, tréner Jarolím poukázal na najväčšiu slabinu tímu

NETKY.SK • 5 September 2017, 08:39 • 2 min
Česi kapitulovali aj v Belfaste, tréner Jarolím poukázal na najväčšiu slabinu tímu

BELFAST - Futbalová reprezentácia Česka sa nepredstaví na budúcoročných majstrovstvách sveta v Rusku. Zverenci Karla Jarolíma nevykresali iskierku nádeje na pôde Severného Írska, v pondelňajšom stretnutí prehrali v Belfaste 0:2 a v C-skupine európskej časti kvalifikácie MS 2018 už nemôžu skončiť ani na "barážovej" 2. priečke.

slovakia

left justify in out

Na prvých dvoch miestach tejto skupiny skončia s určitosťou Nemci a práve Severní Íri. Úradujúci majstri sveta v Stuttgarte deklasovali Nórov 6:0 a sú len krôčik od účasti v Rusku. Pred Česko na tretie miesto v tabuľke "céčka" sa priebežne dostal Azerbajdžan, ktorý zdolal San Maríno 5:0 - streliť päť gólov v jednom zápase sa futbalistom od Kaspického mora ešte nikdy predtým nepodarilo.

Českého kouča Jarolíma po dueli v Severnom Írsku veľmi mrzelo, že jeho tím dostal obidva góly zo štandardných situácií. "To ma štve najviac, že sme takto inkasovali. Je to súhra okolností. Tú prvú štandardku sme zle dohrali, mali sme skôr vystúpiť a možno aj brankár Tomáš Vaclík mohol lepšie zareagovať. Druhá išla do jeho strany, asi si s ňou mal poradiť. Možno som sprostý, ale hrozne ma to štve. Hrozne. Zvlášť proti takému mužstvu, ktoré sa sústredí len na defenzívu. Vedeli sme, z čoho Severní Íri dokážu udrieť. Napriek tomu sa to aj stalo," povedal podľa webu isport.cz 61-ročný Jarolím.

Podľa niekdajšieho kormidelníka Slavie Praha či Slovana Bratislava je momentálne najväčšou slabinou Čechov výstavba postupného útoku. "Bohužiaľ, je to tak. Mrzí ma, že počas zrazu nebolo dostatok času venovať sa tejto hernej činnosti, ale hráči by už mohli mať v sebe niečo zažité. Bohužiaľ, bola to naša slabina," doplnil Jarolím.

Skúsený odborník netuší, či bude pokračovať pri českom tíme aj po skončení kvalifikačného cyklu. Mužstvo však chce zodpovedne pripraviť na zvyšné októbrové duely proti Azerbajdžanu a San Marínu. "Ak tu ešte budem, musíme hráčov motivovať. Nastolili sme nejakú cestu a musíme po nej kráčať. Vždy je o čo hrať, o koeficient, sebavedomie, a vždy je to zápas za národné mužstvo. Pre nikoho by to nemal byť všedný duel, aj keď sme už bez šance postúpiť na MS," skonštatoval Karel Jarolím.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies