Češi chvália nový model slovenskej pištole Grand Power Q100

NETKY.SK • 7 September 2015, 17:00 • 2 min
Češi chvália nový model slovenskej pištole Grand Power Q100

PRAHA – Český portál Policajní noviny pochválil novú slovenskú pištoľ Grand Power Q100 a je to podľa nich jedna z najlepších služobných zbraní súčasnosti.

slovakia

left justify in out

Slovenské pištole Grand Power sú vo svete známe svojou kvalitou, vysokou spoľahlivosťou a zároveň aj veľmi dobrou cenou. Výrobca udáva záruku na 50.000 výstrelov, avšak športoví strelci z nej bez problémov nastrieľali aj 100.000 výstrelov bez závad.

 

Model Q100 vychádza z populárnej K100, avšak novinkou je neuveriteľne jemný chod spúšte, absencia kohútika (prvý model Grand Power, ktorý ju nemá-pozn.), vynikajúce držanie a vymeniteľné gripy. Mieridlá sú priehľadné a odolné, rám zbrane je vybavený picatinny lištou pre taktické svietidlo. Samozrejmosťou je chod SA/DA (single action/double action – jednočinný/dvojčinný spúšťový mechanizmus-pozn.), spätný ráz je vďaka rotácii hlavne a dobrému vyváženiu minimálny. Zbraň je prakticky zhodná s modelom K100 čo sa týka veľkosti a hmotnosti.

 

"Pištoľ Grand Power Q100 je z nášho hľadiska prelomová, ponúka rýchlu streleckú pohotovosť, minimálny odpor spúšte, obojstranné ovládanie, skrytý bicí mechanizmus a to všetko pri spoľahlivosti a bezpečnosti ako pri modely K100. Už teraz môžeme povedať, že ide o prevratný model, ktorý prakticky nemá v pomere cena-výkon žiadnu konkurenciu," napísali české Policejní noviny.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona