Česi chcú proti Portugalcom zopakovať triumf z Anglicka 1996

NETKY.SK • 20 Jún 2012, 07:07 • 2 min
Česi chcú proti Portugalcom zopakovať triumf z Anglicka 1996

Česi chcú proti Portugalcom zopakovať triumf z Anglicka 1996 - Futbal Českí futbaloví reprezentanti nastúpia vo štvrtkovom úvodnom štvrťfinálovom stretnutí EUR0 2012 proti Portugalsku vo Varšave (20. 45) s cieľom nadviazať na triumf z ME 1996 v Anglicku.

slovakia

left justify in out

img

Českí futbaloví reprezentanti nastúpia vo štvrtkovom úvodnom štvrťfinálovom stretnutí EUR0 2012 proti Portugalsku vo Varšave (20.45) s cieľom nadviazať na triumf z ME 1996 v Anglicku. V birminghamskom Villa Parku zvíťazili vďaka ukážkovému lobu Karla Poborského 1:0 a ich spanilú jazdu zastavili až vo finále Nemci.
      "EURO 1996 zásadným spôsobom zmenilo moju futbalovú kariéru i celý môj život. To isté sa dá povedať aj o siedmich či ôsmich spoluhráčoch z vtedajšieho tímu. Po skončení turnaja sa nám otvorili dvere do veľkého futbalu a mali sme možnosť hrať v popredných európskych kluboch. Keď sme videli môj gól zo zápasu s Portugalskom na veľkoplošnej obrazovke, začali sme sa smiať. Bol to iba okamih, inšpiratívny kúsok, ktorý sa nedá zopakovať. Viem, že mnoho fanúšikov si ma pamätá iba vďaka tomuto lobu," zaspomínal si Poborský na najcennejší gól v reprezentačnom drese.
      Na Národnom štadióne v poľskej metropole budú Česi musieť ustrážiť Cristiana Ronalda - autora dvoch gólov v zápase s Holandskom. Osobku na hviezdu Realu Madrid zrejme bude hrať Theodor Gebre Selassie, ktorý si po kvalitných výkonoch v základnej skupine zapýtal o angažmán v bundesligovom Werdere Brémy. Naniho dostane na starosť David Limberský. Veľký otáznik visí nad štartom Tomáša Rosického, ktorý pre zranenie achilovky vynechal záverečný zápas skupinovej fázy proti Poľsku. Ak stredopoliar Arsenalu Londýn nebude môcť nastúpiť, v základnej jedenástke ho opäť nahradí Daniel Kolář.
      Brankár Petr Čech tvrdí, že Portugalci budú vo Varšave v úlohe favorita. "Je jasné, kto je v tomto zápase outsiderom, favoritom však vždy ruže nekvitnú. Po úvodnej prehre 1:4 nás už mnohí odpisovali, no dokázali sme sa pozviechať a zvládli sme dve ťažké skúšky proti Grékom i Poliakom. Teraz máme šancu nadviazať na vystúpenie z EURO 2004 v Portugalsku, kde sme postúpili do semifinále. Stačí nám vyhrať jeden zápas. Chceme Portugalcom odplatiť prehru 1:3 zo Ženevy z ME 2008," povedal gólman londýnskej Chelsea pre akreditované médiá.
      Tréner Portugalcov Paulo Bento počíta s tým, že Česi nepredajú kožu lacno. "Kto si myslí, že nám víťazstvo spadne samo do lona, je na veľkom omyle. Česi nebudú ľahkým sústom. Ak chceme uspieť, budeme musieť na ihrisku tvrdo pracovať a nadviazať na kvalitné výkony zo zápasov s Portugalskom a Dánskom. Stále je čo zlepšovať, no som hrdý na to, čo chlapci zatiaľ predvádzajú na tomto šampionáte," povedal portugalský kouč. "Teraz je už možné všetko, všetkých osem tímov má šancu na zisk titulu európskeho šampióna," myslí si stredopoliar Raul Meireles.

      štvrťfinále, Varšava, 21. júna, 20.45
      ČR - Portugalsko
      pravdepodobné zostavy:
      ČR: Čech - Gebre Selassie, Kadlec, Sivok, Limberský - Jiráček, Hübschmann - Plašil, Kolář (Rosický), Pilař - Baroš
      Tréner: Michal Bílek
      Portugalsko: Patricio - Pereira, Alves, Pepe, Coentrao - Meireles, Veloso, Moutinho - Nani, Postiga, C. Ronaldo
      Tréner: Paolo Bento


Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies