Česi chceli finále hokejovej LM presunúť do Prahy, Švédi zostali neoblomní

NETKY.SK • 19 Január 2017, 10:38 • 2 min
Česi chceli finále hokejovej LM presunúť do Prahy, Švédi zostali neoblomní

PRAHA - Finále hokejovej Ligy majstrov medzi Frölundou a Spartou Praha sa napokon uskutoční 7. februára v Göteborgu. Český klub sa neúspešne snažil o presunutie prestížneho súboja o titul do domácej arény. Švédi získali usporiadateľské právo vďaka vyššiemu bodovému zisku počas sezóny a o zmene dejiska nechceli ani počuť.

slovakia

left justify in out

Finále usporiada Frölunda na zimnom štadióne Frölundaborg s kapacitou 6000 miest a nie v hale Scandinavium, ktorá je jej domovskou. V Scandinaviu sa dva dni po finále začne turnaj Euro Hockey Tour a Švédi tvrdia, že by nestihli premaľovať reklamy. Na starom štadióne Frölundaborg sú väčšinou len miesta na státie, zázemie je mizerné. Navyše, o Ligu majstrov nie je vo Švédsku veľký záujem. Sparta na semifinále s Växjö predala 12 136 vstupeniek, čo je o 748 viac ako počet divákov na všetkých stretnutiach Frölundy v tejto súťaži v sezóne 2016/17.


Švédi začínajú v piatok s predajom lístkov na finále. "Strávil som štyri dni vysvetľovaním a presvedčovaním najrôznejších ľudí, že pre renomé Ligy majstrov by bolo najrozumnejšie hrať v O2 aréne pred vypredaným hľadiskom. Ponúkli sme súperovi i vysokú finančnú kompenzáciu, boli sme ochotní vzdať sa v ich prospech zisku z ticketingu a zaistiť im kompletný servis. Frölunda ponuku odmietla,“ povedal pre Sport sklamane šéf Sparty Petr Bříza.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies