Česi by mali získať striebro, veria Růžičkovi a Jágrovi

NETKY.SK • 9 Máj 2014, 11:42 • 2 min
Česi by mali získať striebro, veria Růžičkovi a Jágrovi

PRAHA - Českí hokejoví reprezentanti, prvý súper Slovákov v Minsku, by to mali na svetovom šampionáte dotiahnuť až k zisku strieborných medailí. Redaktori denníka Sport sa pohrali s historickými faktami, a tak trochu sa zahrali na jasnovidcov. Uviedli štyri dôvody, prečo majú byť Česi v Bielorusku odmenení medailami.

slovakia

left justify in out

1. Olympijské roky Čechom svedčia 
V roku 2010 boli zimné olympijské hry vo Vancouveri a Česi boli neskôr na majstrovstvách sveta v Nemecku zlatí. V roku 2006 bola zimná olympiáda v Turíne a českí hokejisti na MS v Lotyšsku brali striebro. Ani na jednom z týchto šampionátov nedosiahli na medailu zámorské tímy Kanada a USA, ktorých výbery tvorili zväčša mladší, medzinárodne menej skúsení hráči. Niečo podobné sa očakáva aj v Minsku. 

2. Šanca pre tých, ktorí neboli v Soči 
Česi vychádzajú z toho, že ZOH v Soči im príliš nevyšli (stop vo štvrťfinále od USA) a teraz sa môžu pokúsiť o lepší výsledok aj hráči, ktorí chýbali v olympijskom výbere v Rusku. Ide najmä o hokejistov z NHL - útočníka Jiřího Hudlera (Calgary) a obrancu Romana Poláka (St. Louis), ktorých do tímu pre Soči nepovolal vtedajší tréner českého národného tímu Alois Hadamczik. Na ZOH 2014 chýbali aj útočníci Tomáš Hertl (San Jose) a Vladimír Sobotka (St. Louis). Nepustili ich tam zranenia, a teraz majú šancu v Minsku zabojovať o dobrý výsledok. 

3. Hráči sa obetujú pre trénera Růžičku 
Vie na hráčov nakričať, ale aj pochváliť. Tréner Vladimír Růžička (50) je pre svojich zverencov na rozdiel od predchodcu Aloisa Hadamczika na reprezentačnej lavičke prirodzenou autoritou aj vzhľadom na svoju úspešnú hráčsku minulosť. Navyše Růžička sa môže pochváliť ako tréner dvoma titulmi majstra sveta s Čechmi. Prvý získal v roku 2005 vo Viedni a druhý o päť rokov neskôr v Kolíne nad Rýnom. 

4. Jágr je pripravený 
Legenda Jaromír Jágr je stále posilou pre reprezentáciu, a to napriek svojim 42 rokom. Česi si to predstavujú asi takto: na začiatku turnaja sa vystrábi zo svojho zranenia slabín, počas základnej skupiny sa rozohrá a vo vyraďovacej fáze bude produkovať svoj útočný okulahodiaci hokej. Z majstrovstiev sveta má Jágr už štyri cenné kovy (2-0-2), ale striebro mu ešte chýba.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona