Česi budú hrať na ZOH v dresoch pripomínajúcich štátnu vlajku

NETKY.SK • 7 Október 2013, 17:29 • 2 min
Česi budú hrať na ZOH v dresoch pripomínajúcich štátnu vlajku

PRAHA - Česká hokejová reprezentácia bude mať na zimných olympijských hrách v Soči dresy, ktoré pripomínajú svojím vzhľadom českú vlajku. Nezvyčajné dresy predstavili v pondelok v Prahe. Dres spredu vyzerá ako vlajka so štátnym znakom na hrudi a na zadnej strane je červená farba.

slovakia

left justify in out

"Každý dres sa snažíme spojiť s históriou a tradíciou krajiny. Ocenia to nielen hráči, ale aj fanúšikovia," povedala podľa českého webu sport.cz PR manažérka spoločnosti Nike Lucie Grošaftová. Sadu dresov pripomínajúcu vlajku si českí hokejisti pravdepodobne oblečú v zápasoch, v ktorých budú v zápise označení ako domáci tím. V druhej kombinácii dresov dominuje biela farba s červeným vrchom a modrým pruhom. Pripomína verziu dresov z roku 1948.

Pri výrobe dresov všetkých účastníkov zimných olympijských hier v Soči 2014 použili špeciálny technologický postup, každý je vyrobený zo sedemnástich PET fliaš. Dresy by mali byť ľahké, vďaka novej technológii na nich obmedzili švy. "Snažíme sa šetriť životné prostredie. Zároveň to dresu neuberá na funkcionalite. Riešime predovšetkým váhu, chceme, aby bol čo najľahší. Dôležité je aj odvetrávanie, aby vzduch prúdil a cirkuloval. Všetko je to preto, aby sa športovec cítil čo najkomfortnejšie," vysvetlila pre sport.cz Grošaftová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies