Česi a Rusi nebudú bývať na MS v oficiálnych hoteloch

NETKY.SK • 7 Apríl 2015, 14:07 • 2 min
Česi a Rusi nebudú bývať na MS v oficiálnych hoteloch

PRAHA - Dva zo šestnástich výberov na májových majstrovstiev sveta v hokeji v Česku nevyužijú možnosť ubytovania v oficiálnych hoteloch.

slovakia

left justify in out

Vlastné bývanie si zariadila výprava domáceho Česka, ktorá si v Prahe vybrala za svoj prechodný domov okrajovú časť hlavného mesta Hostivař.

 

Tím úradujúceho svetového šampióna Ruska dokonca zvolil ešte vzdialenejšiu destináciu, na súboje v Ostrave sa bude pripravovať v športovom komplexe v mestečku Kravaře pri Opave. "Do haly budú dochádzať približne 45 minút," uvádza sa v správe na oficiálnom webe MS. Organizátori poznajú už aj termíny príjazdu mužstiev, ako prví pricestujú do Česka reprezentanti Švédska.

 

S blížiacim sa úvodom šampionátu je potrebné doladiť program tréningov jednotlivých tímov. "V Ostrave je výhoda, že tréningová plocha je hneď pri hlavnej aréne. V Prahe je to trochu zložitejšie. Výbery budú trénovať na štadióne Sparty," vysvetlil situáciu riaditeľ športového úseku MS Jan Černý a prezradil, že organizátori musia riešiť aj špeciálne požiadavky krajín: 

"Švédi nás požiadali, či by sme im nemohli zabezpečiť do hotela stolnotenisový stôl.

Prezident IIHF René Fasel by zasa chcel mať vo svojej hotelovej izbe rotoped," poznamenal Černý.

 

Počas majstrovstiev sveta sa spotrebuje aj množstvo materiálu a rôznych pomôcok. Organizátori už majú k dispozícii prvé čísla, koľko čoho budú pravdepodobne potrebovať. "Máme spočítané, že v halách a hoteloch bude pre tímy potrebných 70-tisíc litrov vody, 2300 uterákov, 1200 kg pracích práškov, 2500 tréningových a 300 zápasových pukov," doplnil Černý.

 

Počas voľných dní 13. a 15. mája sa budú niektoré mužstvá presúvať z Prahy do Ostravy a opačne. Organizátori im zabezpečili prevoz vlakom pendolino. "Pre každý tím máme zaistený jeden vagón približne s kapacitou 55 miest," informuje Černý, podľa ktorého dostali Česi v pražskej O2 Arene rovnakú šatňu ako pred jedenástimi rokmi. Kabínu vyčistili a vymaľovali, upravili v nej bazén a relaxačné centrum.

 

V Ostrave bude Slovensko v inej šatni ako v roku 2004, keďže podľa rebríčka IIHF si najskôr vyberali Fíni, Rusi a Američania.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona