Červeným námestím sa po prvý raz valila najnovšia ruská obrnená technika

NETKY.SK • 30 Apríl 2015, 07:08 • 2 min
Červeným námestím sa po prvý raz valila najnovšia ruská obrnená technika

MOSKVA - Po prvý raz sa v stredu večer valila moskovským Červeným námestím najnovšia ruská obrnená technika založená na platformách Armata, Kurganec a Bumerang.

slovakia

left justify in out

Išlo o nácvik vojenskej prehliadky, ktorá sa uskutoční 9. mája pri príležitosti 70. výročia ukončenia druhej svetovej vojny, informovala agentúra RIA Novosti.

 

Veliteľ vojenskej prehliadky generálplukovník Oleg Saľukov označil zladenosť jednotiek za "dobrú". Doplnil, že na nácviku sa zúčastnilo 15.000 vojakov a vyše 200 kusov vojenskej techniky. "Ďalší nácvik bude 4. mája, 5. mája budú prelety lietadiel a 7. mája generálka," citovala Saľukova agentúra TASS.

 

 

Nový tank T-14 na platforme Armata má bezposádkovú vežu ovládanú na diaľku. Kanón 2A82 kalibru 125 mm s automatickým nabíjaním dokáže odpaľovať aj navádzané protitankové strely. Posádka sedí v oddelenom priestore, ktorý chráni viacvrstvový kompozitný pancier. Táto obrnená kapsa pre posádku bude tiež zrejme využitá aj v ďalších projektoch.

 

Podľa ruskej televízie RT News by sa v budúcnosti mohol nový stroj stať plne robotizovaným. Ruská armáda má do roku 2020 získať 2300 nových tankov a nahradiť tak stroje zo sovietskej éry.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies