Červený kríž varuje pred potravinovou krízou v Severnej Kórei

NETKY.SK • 10 August 2018, 12:56 • 2 min
Červený kríž varuje pred potravinovou krízou v Severnej Kórei

ŽENEVA - Vlna horúčav v Severnej Kórei viedla k uschnutiu úrody ryže, kukurice a iných plodín na poliach, čo môže mať "katastrofálne dôsledky". Uviedla to v piatok Medzinárodná federácia Červeného kríža a Červeného polmesiaca (MFČK/ČP).

slovakia

left justify in out

Najväčšie svetové hnutie snažiace sa znižovať utrpenie ľudí v núdzi varovalo pred rizikom "úplnej krízy potravinovej bezpečnosti" v tejto izolovanej krajine zasiahnutej medzinárodnými sankciami. MFČK/ČP podľa agentúry Reuters upozornilo na podvýživu u detí, ktorá by sa mohla ešte zhoršiť.

 

V Severnej Kórei nepršalo od začiatku júla a teploty dosahovali v celej krajine v priemere 39 stupňov Celzia. Zrážky sa očakávajú v polovici augusta.

 

MFČK/ČP pomáha miestnemu Červenému krížu podporovať 13.700 osôb, ktoré patria k najzraniteľnejším z pohľadu potravinovej bezpečnosti. Hnutie rozmiestnilo v Severnej Kórei podporné tímy a poskytlo 20 vodných čerpadiel na zavlažovanie v najviac postihnutých oblastiach.

 

Bezpečnostná rada OSN schválila sériu sankcií opatrení voči Severnej Kórei v snahe vyvinúť tlak na Pchjongjang, aby sa vzdal programu vývoja jadrových zbraní.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona