Červený kapitán má za prvý víkend viac ako 36-tisíc divákov, tromfol aj film Báthory

NETKY.SK • 14 Marec 2016, 17:08 • 2 min
Červený kapitán má za prvý víkend viac ako 36-tisíc divákov, tromfol aj film Báthory

BRATISLAVA - Prvý film podľa bestselleru Dominika Dána Červený kapitán zaznamenal za prvý víkend v kinodistribúcii 36.328 platiacich divákov.

slovakia

left justify in out

"Tromfol tak aj film Báthory, ktorý bol až doteraz najnavštevovanejší slovenský hraný film otváracieho víkendu," TASR informovala Jana Kluková z produkčnej spoločnosti Fog'n'Desire Films.

 

 

Ukážka z filmu Červený kapitán

ZA PRVÝ VÍKEND VIAC DIVÁKOV AKO BÁTHORY (+UKÁŽKA)Žiadny slovenský hraný film nemal za prvý víkend toľko platiacich divákov ako detektívka Červený kapitán - 36 328. Prvenstvo doteraz držal film Báthory (35 925), za ním Jánošík (31 107) - a ďalej napríklad Lóve (17 575) a Kandidát (12 900). Ďakujeme, toto bol pre nás fakt veľmi príjemný víkend!Kto ešte nevidel, tak si môže pozrieť ukážku priamo z filmu. Tu je celý trailer: https://bit.ly/trailerCervenyKapitanA na tomto odkaze sa pozrieť, kde všade Červeného kapitána stále premietajú: https://bit.ly/KAMDOKINA

Posted by Červený kapitán on 14. marec 2016

 

Vypredané kiná a pridávané premietania. Aj taký bol prvý víkend pre novú slovenskú detektívku. Režijný debut producenta Michala Kollára, ktorý vznikol v slovensko-česko-poľskej koprodukcii, videlo za prvý víkend viac ľudí ako film Juraja Jakubiska Báthory (35.925) alebo film Agnieszky Holland Jánošík (31.107). "Výrazne tiež prekonal slovenské divácke hity posledných rokov - filmy Kandidát a Lóve," dodala. "Počúvame zo všetkých strán, že si Červeného kapitána diváci navzájom odporúčajú a to priťahuje ďalších divákov. Vyzerá to dokonca, že naň chodia aj ľudia, ktorí dlhé roky neboli v kine," komentoval úspešné uvedenie filmu jeho režisér a producent Michal Kollár.

 

Filmová novinka drží krok aj v porovnaní s hollywoodskymi filmami v slovenských kinách. Od začiatku roka mali silnejší otvárací víkend len snímky Deadpool, celosvetový komiksový hit, a oscarový Revenant: Zmŕtvychvstanie. "Neobvyklá situácia nastala už v utorok, keď niektoré kiná ponúkli predpremiérové premietania a mnohé z nich sa tiež vypredali. Dohromady film videlo v predpremiére 1856 divákov. Spolu má teda už 38.184 divákov," vysvetlila Kluková.

 

Červený kapitán je prvý film podľa najpredávanejšieho slovenského spisovateľa Dominika Dána. Vo filme je viac ako 380 efektových záberov, čo je najviac v histórii slovenského filmu. Dej sa odohráva v roku 1992, keď objav lebky s klincom v hlave prinúti detektíva Krauza pátrať po Červenom kapitánovi - expertovi ŠtB na finálne výsluchy.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies