Červenkovi odhalili pľúcnu embóliu

NETKY.SK • 24 November 2018, 09:56 • 2 min
Červenkovi odhalili pľúcnu embóliu

PRAHA - Český hokejový reprezentant Roman Červenka bude nútene pauzovať minimálne tri mesiace. Lekári mu na začiatku novembra po návrate z akcie národného tímu do švajčiarskeho klubu ZSC Lions odhalili pľúcnu embóliu.

slovakia

left justify in out

"Som pod starostlivým dohľadom lekárov, takže by mi nemalo nič hroziť. Ale sranda to nie je, to je mi jasné," povedal 32-ročný Červenka v rozhovore pre český denník Sport. Lieči sa dva týždne, aspoň ďalších desať sa ešte bude a ak všetko pôjde podľa plánu, bude sa môcť potom pripravovať na návrat do zostavy.

 

Zdravotné problémy ho trápili už dlhšie. "Mal som zo seba zvláštny pocit už veľa týždňov dozadu. Vedel som, že je niečo zle, ale nevedel som, čo. Necítil som sa vôbec dobre. Pripadal som si skoro ako nešportovec. Hrozne rýchlo som bol zadýchaný. Po repre pauze začiatkom novembra som sa vrátil do Švajčiarska a tam sa mi priťažilo. Poslali ma na krv a tam zistili, že to nie je dobré. Diagnostikovali mi aj zápal na pľúcnej stene, tam už ma to začalo bolieť strašne," vysvetlil Červenka.

 

Pľúcna trombóza u neho pravdepodobne vznikla ako následok predchádzajúceho zranenia lýtka. Červenka si v tejto sezóne za Zürich Lions pripísal v lige 9 bodov (1+8) v 12 dueloch.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies