´Červení diabli´ si upísali talentovaného Januzaja do 2018

NETKY.SK • 19 Október 2013, 17:27 • 2 min
´Červení diabli´ si upísali talentovaného Januzaja do 2018

MANCHESTER - Januzaj sa narodil v Bruseli kosovskoalbánskym rodičom, od svojich desiatich rokov hrával za miestny Anderlecht.

slovakia

left justify in out

Futbalista Manchestru United Adnan Januzaj predĺžil zmluvu so svojím anglickým zamestnávateľom o ďalších päť rokov. Jeden z najospevovanejších talentov v Premier League by tak mal pôsobiť na Old Trafforde minimálne do roku 2018. Informovala o tom agentúra AP.

Januzaj sa narodil v Bruseli kosovskoalbánskym rodičom, od svojich desiatich rokov hrával za miestny Anderlecht. Pred dvoma rokmi si jeho talent všimli zástupcovia ManUtd, kam aj ako 16-ročný prestúpil. Anglický klub zaňho vtedy zaplatil takmer 300-tisíc libier. Osemnásťročný ľavý krídelník bol v minulej sezóne najlepším hráčom rezervného tímu United, v tomto ročníku sa mu podarilo preniknúť do A-mužstva a upútal najmä dvoma gólmi do siete Sunderlandu.

"Som nadšený, že som mohol podpísať s Manchestrom United nový kontrakt," vyhlásil Januzaj. "Od môjho príchodu do tímu som vždy cítil, že toto je pre mňa ten správny klub. O sezóne môžem zatiaľ hovoriť ako o úspešnej. Absolvoval som s mužstvom predsezónne turné, potom debutoval v Community Shield na Wembley a následne odohral vydarený zápas proti Sunderlandu. Je to ako sen. Chcem na sebe naďalej tvrdo pracovať a stať sa plnohodnotnou súčasťou mužstva."

"Adnan je úžasný futbalista. Jeho chuť a schopnosť prejsť cez súpera je skutočne výnimočná pre hráča v takom mladom veku," uviedol na adresu Januzaja tréner anglického majstra David Moyes.

Nádejný tínedžer, ktorý má dvojité občianstvo, si zatiaľ nevybral, ktorú krajinu by chcel reprezentovať. Vďaka svojmu pôvodu by mohol hrať za Belgicko, Albánsko, Turecko či dokonca Srbsko (kvôli spornému štatútu Kosova). Anglická Futbalová asociácia (FA) skúma takisto možnosti, či by nemohol reprezentovať Anglicko.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies