Cerulíkovo trestné oznámenie na Stromčeka kvôli pozemkom pre Jaguar Land Rover odmietli

NETKY.SK • 21 Apríl 2016, 17:50 • 2 min
Cerulíkovo trestné oznámenie na Stromčeka kvôli pozemkom pre Jaguar Land Rover odmietli

NITRA – Policajný vyšetrovateľ odmietol trestné oznámenie, ktoré podal Nitran Roman Cerulík na splnomocnenca vlády SR pre prípravu a realizáciu strategických parkov Viktora Stromčeka.

slovakia

left justify in out

Cerulík voči tomu dnes podal sťažnosť. Trestné oznámenie pre podozrenie z trestného činu ohovárania sa týka Stromčekovho vyjadrenia na Cerulíkovu adresu z februára tohto roka. Na tlačovej besede, ktorú naživo vysielala televízia, ho označil za špekulanta, ktorý sa snaží vydierať štát v súvislosti s pozemkami pre automobilku Jaguar Land Rover.

 

„Celé týždne je zrejmé, že mu ide o jedno jediné, a to je osobný prospech. Podmieňoval spoluprácu s nami tým, že odkúpime od neho pozemky za neúmernú cenu,“ povedal vtedy Stromček. Premiér Robert Fico ho doplnil, že 14 hektárov pôdy, ktoré štát nepotrebuje, chcel Cerulík predať za 220 eur za meter štvorcový.


Vyšetrovateľ vec odmietol s tým, že podľa jeho posúdenia nie je dôvod na začatie trestného stíhania. „S týmto uznesením som sa nestotožnil s ohľadom na povahu skutku, na nedostatočné odôvodnenia uznesenia ako aj s ohľadom na skutočnosť, že vyšetrovateľ neurobil jediný výsluch dotknutých osôb,“ uviedol dnes Cerulík.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies