Čerstvý 40-tnik Giggs sa do dôchodku nechystá

NETKY.SK • 29 November 2013, 11:29 • 2 min
Čerstvý 40-tnik Giggs sa do dôchodku nechystá

LONDÝN - Aj napriek tomu, že stredopoliar Manchestru United Ryan Giggs oslávil v piatok už svoje 40. narodeniny, do futbalového dôchodku sa zatiaľ nechystá. Podľa vlastných slov ho stále baví hrať a získavať trofeje.

slovakia

left justify in out

Walesan celú kariéru strávil na Old Trafforde s výnimkou mládežníckych čias, počas ktorých obliekal aj dres konkurenčného Manchestru City. Prvý profesionálny kontrakt však dostal v United 29. novembra 1990, teda v deň svojich 17. narodenín. Ligový debut absolvoval v zápase proti Evertonu v marci 1991 a odvtedy odohral za "červených diablov" 953 stretnutí. "Som šťastný, že som mohol byť v jednom klube, obklopený skvelými hráčmi i trénermi. Niekedy to síce nebolo ľahké, ale stále ma to baví," uviedol oslávenec pre BBC. "Aj naďalej chcem hrať čo najlepšie, vyhrávať trofeje a naplno sa na to sústreďujem."  

Giggsovi, ktorý počas kariéry získal s ManUtd množstvo ocenení, vyprší kontrakt na konci sezóny. Ako ale sám hovorí, chce hrať dovtedy, dokedy to bude možné. "Starám sa o seba, každý deň trénujem a snažím sa byť k tímu vždy k dispozícii. Užívam si to a zároveň sa vždy snažím čo najviac pomôcť tímu." 

United aj vďaka nemu vyhrali doposiaľ 13 titulov v Premier League, štyrikrát sa tešili z triumfu v FA Cup-e, rovnako štyri razy aj z Ligového pohára. Na konte majú i dva triumfy v Lige majstrov a ďalšie úspechy. Nie je však vylúčené, že zbierka 40-ročného stredopoliara sa ešte rozrastie. "Netuším, ako ma vnímajú mladší chlapci. Keď som mal ja 17 alebo 18 rokov, zdalo sa mi, že 31-roční hráči sú už starí. No a pozrite sa, ja mám 40!" uzavrela hrajúca legenda.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies