FOTO USA má svoju novú Miss: Vojačka a počítačová analytička

NETKY.SK • 6 Jún 2016, 15:52 • 2 min
FOTO USA má svoju novú Miss: Vojačka a počítačová analytička

LAS VEGAS - Novou Miss USA sa stala 26-ročná vojačka a počítačová analytička z Washingtonu D.C. Deshauna Barberová. Spojené štáty bude zastupovať aj v súťaži Miss Universe. Barberová je prvou príslušníčkou americkej armády, ktorá sa stala Miss USA. Korunku prevzala v nedeľu večer v T-Mobile Arene v Las Vegas.

slovakia

left justify in out

Na otázku porotcu súťaže, čo si myslí o ženách v boji, poručíčka Barberová vyhlásila: "Ako žena v armáde Spojených štátov si myslím, že je od našej vlády úžasné umožniť ženám zapojiť sa do každého odvetvia armády... Sme rovnako tvrdé ako muži. Ako veliteľka svojej jednotky som silná. Som oddaná. A je dôležité vedieť, že pohlavie nás v armáde Spojených štátov neobmedzuje," citovala ju agentúra AP.

 

Barberová, ktorá v roku 2011 ukončila štúdium na Štátnej univerzite vo Virgínii, je v armáde od svojich 17 rokov. V armáde sú aj jej rodičia a súrodenci. Jej otec bol po teroristických útokoch na USA z 11. septembra vyslaný do Iraku.

 

"Ja to považujem za rodinnú tradíciu. Je to niečo, čo máme v krvi - vlastenectvo a službu tejto krajine," uviedla nová Miss USA.

 

S nadriadenými z armádnych rezerv už hovorila o možnosti zostať niekoľko rokov mimo aktívnej služby, ak súťaž vyhrá. Povedala, že v súčasnosti slúži v armáde iba dva dni v mesiaci. V ostatnom čase pracuje na ministerstve obchodu.

 

Ako miss sa mieni venovať záležitostiam vojnových veteránov a samovraždám a posttraumatickým stresovým poruchám príslušníkov armády.

 

Na otázku, čo hovorí na prezidentských kandidátov, medzi ktorými je aj bývalý majiteľ súťaží krásy a pravdepodobný prezidentský kandidát republikánov Donald Trump, Barberová povedala, že by sa mali viac venovať záležitostiam vojnových veteránov vrátane chýbajúcich nemocníc pre nich.


Prvou vicemiss sa stala v nedeľu večer víťazka Miss Hawaii, 24-ročná študentka z Honolulu Chelsea Hardinová, ktorá dostala na pódiu otázku, pre ktorého z pravdepodobných prezidentských kandidátov by hlasovala, či pre Trumpa, alebo demokratku Hillary Clintonovú. Po chvíľke rozmýšľania odpovedala, že neexistuje správna odpoveď: keď sa totiž volí nový šéf armády, na pohlaví nezáleží.


Druhou vicemiss sa stala Miss Georgia, 22-ročná študentka komunikácie Emanii Davisová.
Ďalšie ženy z čelnej pätice odpovedali na otázky týkajúce sa volebného práva, nerovnosti príjmov a nedávnej smrti športovej ikony Muhammada Aliho.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies