Čerpali energiu zo stromov? V Nepále objímalo stromy naraz až 2000 ľudí!

NETKY.SK • 5 Jún 2014, 15:01 • 2 min
Čerpali energiu zo stromov? V Nepále objímalo stromy naraz až 2000 ľudí!

KÁTHAMNDU - Viac ako 2000 ľudí sa dnes zišlo v parku v nepálskej metropole Káthmandu, aby prekonali svetový rekord v hromadnom objímaní stromov, informovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Účastníci akcie, medzi ktorými boli poslanci parlamentu, študenti, administratívni pracovníci a dokonca aj budhistickí mnísi, sa zišli v parku na severovýchodnom okraji mesta.
     

Svetovým rekordom v objímaní stromov prišli osláviť dnešný Svetový deň životného prostredia a poukázať na význam stromov.
     

Predchádzajúci rekord zapísaný v Guinnessovej knihe rekordov vytvorili obyvatelia mesta Portland v štáte Oregon, ktorých sa vlani v júli pri podobnej akcii zišlo 936.
     

Organizátori dnešnej akcie zašlú fotografie, videá, podpísané vyhlásenia členov parlamentu, ako aj listinu s menami účastníkov redakcii Guinnessovej knihy rekordov, ktorá rozhodne, či ich výkon uzná ako nový svetový rekord.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies