Čerpacia stanica v žilinskom regióne predávala olej namiesto nafty

NETKY.SK • 27 Máj 2015, 12:00 • 2 min
Čerpacia stanica v žilinskom regióne predávala olej namiesto nafty

ŽILINA - Čerpacia stanica v žilinskom regióne opätovne predávala svojim zákazníkom vykurovacie alebo mazacie oleje namiesto nafty.

slovakia

left justify in out

Preukázali to expertízy vzoriek, ktoré viackrát odobrali žilinskí colníci na čerpacej stanici. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa Colného úradu v Žiline Božena Chríbiková.

 

Vzorky zo stojanov na čerpacej stanici odobrali colníci aj pred vyše dvoma rokmi. Odborná expertíza vtedy ukázala, že namiesto nafty čerpacia stanica predávala vykurovacie oleje. Odvtedy na stanici urobili ďalšie kontroly, situácia sa však niekoľkokrát zopakovala. "Preukázalo sa, že odberatelia zo stojanov určených pre naftu do vozidiel znovu tankovali vykurovacie alebo mazacie oleje, veľmi sa približujúce svojím zložením motorovej nafte," objasňuje Chríbiková. Majiteľ tým spôsobil škodu štátu aj zákazníkom, ktorým mohli tieto oleje poškodiť motor auta.

 

Na spotrebnej dani vznikol rozdiel 11 169 eur, ktorý bude musieť majiteľ doplatiť a takisto dostane aj pokutu.
Chríbiková však upozorňuje, že dnes má v prenájme problematickú čerpaciu stanicu nový prevádzkovateľ. "Zarážajúce je, že aj u neho sa už colníci stihli presvedčiť o tom, že pokračuje v šľapajach svojho predchodcu," informuje hovorkyňa. To, že nafta, ktorú predával, nespĺňala stanovené normy, potvrdili aj najčerstvejšie výsledky z expertízy. Colníci preto vyvodzujú opatrenia za preukázané nedostatky a preverujú viacero porušení zákona. Majiteľovi tiež hrozí ďalšia pokuta vo výške 10 000 eur za predaj nafty bez platného povolenia na distribúciu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies