Černák sa v Číne odfotil s Figom, ale mäso tam už jesť nebude

NETKY.SK • 2 Júl 2015, 15:27 • 2 min
Černák sa v Číne odfotil s Figom, ale mäso tam už jesť nebude

BRATISLAVA - Futbalista Dunajskej Stredy Roland Černák sa minulý týždeň predstavil v drese slovenskej reprezentácie do 18 rokov na turnaji štyroch krajín v čínskom meste Čchang-tu, kde mladí Slováci po dvoch víťazstvách (Čína 2:1, Kirgizsko 3:1) a jednej prehre (Japonsko 1:2) obsadili konečné druhé miesto.

slovakia

left justify in out

Ešte stále iba 17-ročný útočník (nar. 22. júla 1997) si pochvaľoval aj stretnutie s bývalým skvelým portugalským futbalistom a niekdajším najlepším svetovým hráčom podľa FIFA Luisom Figom. "Išli sme na raňajky v našom hoteli a on zrazu vystúpil z výťahu. Neviem, čo tam robil, ale hneď sme sa s ním odfotili," citovala oficiálna internetová stránka dunajskostredského klubu slová R. Černáka, ktorý mal v ďalekej Ázii okrem svetlých momentov aj negatívne zážitky - gurmánskeho i cestovateľského charakteru.

 

"Už nikdy nebudem jesť mäso v Číne, keďže som videl na ich trhoch žaby, hady a všeličo možné. My sme našťastie dostávali úplne normálnu stravu, veľa ryže, zapekané zemiaky, mäso, len všetko bolo strašne pikantné. Krajina je inak veľmi pekná, až na počasie. Vzduch je úplne iný ako u nás, za pol hodinu vonku som bol úplne prepotený," uviedol v rozhovore pre web FC DAC 1904 Roland Černák a pokračoval: "Cestovanie bolo dlhé, únavné a úplne nudné. Vracali sme sa cez Londýn a Viedeň, let do Londýna trval desať a pol hodiny a nemali sme pohodlné sedenie. Celý čas som stál pri záchodoch a pozeral von cez okno." 

 

Talentovaný útočník dostal od kormidelníka SR "18" Milana Malatinského príležitosť vo všetkých troch dueloch na spomenutom turnaji, ktorý napokon vyhralo Japonsko. Slovenská "osemnástka" začne už na jeseň kvalifikáciu o postup na ME 2017. "V mužstve tvoríme skvelú partiu, všetko klape. Tréner Malatinský nám po turnaji v Číne na rozlúčku zaželal veľa šťastia, ale zároveň prikázal, aby sme na sebe veľa pracovali," dodal rodák z Trebišova Roland Černák. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies