Čepelovej súperka Kerberová: Vydrží mi brucho?

NETKY.SK • 28 Máj 2013, 14:43 • 2 min
Čepelovej súperka Kerberová: Vydrží mi brucho?

PARÍŽ - Slovenská tenistka Jana Čepelová v stredu v deň svojich 20. narodenín vyzve v 2. kole dvojhry na Roland Garros v Paríži ľavorukú dvojnásobnú grandslamovú semifinalistku Angelique Kerberovú (US Open 2011, Wimbledon 2012). Základné nastavenie je podobné ako pred pondelňajším 1. kolom, v ktorom Zuzana Kučová nečakane vyradila inú nasadenú Nemku po zdravotných problémoch Juliu Görgesovú.

slovakia

left justify in out

"Nevedela som, ako na tom budem. Vyskytlo sa veru zopár myšlienok typu: ´Vydrží to moje brucho, nevydrží?´ Vydržalo... Pociťovala som svalstvo v tej oblasti len pri podaní. Zlepšuje sa to," cituje portál TennisNet 25-ročnú ôsmu hráčku svetového rebríčka Kerberovú, ktorá na úvod prekonala krajanku Monu Barthelovú 7:6 (6), 6:2 aj cez štyri odvrátené setbaly. Pre brušné svalstvo chýbala na prípravnom podujatí v Ríme.

Košičanka Čepelová si na úrovni veľkej štvorky už zahrala v 3. kole, o ktoré sa teraz bude usilovať. Podarilo sa jej to vlani na Wimbledone. Na medzinárodných otvorených majstrovstvách Francúzska 2013 začala zverenkyňa Martina Zathureckého tým, že prekonala Američanku Christinu McHalovú z manka 1:3 v rozhodujúcom sete. Následne priznala: "Pred dvoma dňami ma na tréningu seklo v krku. Mala som veľké obavy, či vôbec budem môcť hrať. Bola som pod tabletkami. Asi pod vplyvom tých liekov som od stavu 1:2 v druhom sete mala kŕče v ľavom lýtku. Snažila som sa v tej fáze hrať na jeden - dva údery, ale robila som veľa chýb a McHalová si všimla moje problémy, rozbehávala ma. Dávala som si soľ a od skóre 1:3 v treťom sete už som to nepociťovala. Mohla som opäť hrať naplno a ešte som to obrátila."

Fedcupová reprezentantka SR Čepelová pred duelom s Kerberovou s úsmevom uviedla: "Príliš ju nepoznám, v podstate iba z televízie, čo je nič. Som však rada, že si na narodeniny môžem zahrať zápas. Dúfam, že si dám darček v podobe prekvapenia." Nemka s poľskými koreňmi aj bydliskom bola minulý rok na RG vo štvrťfinále, nestačila v ňom na Talianku Saru Erraniovú.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies