WTA: Čepelová skončila v Istanbule pred bránami finále, podľahla Svitolinovej

NETKY.SK • 29 Apríl 2017, 17:44 • 2 min
WTA: Čepelová skončila v Istanbule pred bránami finále, podľahla Svitolinovej

ISTANBUL - Slovenská tenistka Jana Čepelová sa neprebojovala do svojho druhého finále na WTA Tour.

slovakia

left justify in out

V semifinále dvojhry na antukovom turnaji v Istanbule nestačila na najvyššie nasadenú hráčku Jelinu Svitolinovú, ktorej podľahla za 74 minút 2:6, 3:6. Ukrajinka v súboji o titul narazí na úspešnejšiu z dvojice Irina Beguová (3-Rum.) - Elise Mertensová (6-Belg.).

 

Čepelová bola predtým naposledy medzi elitným kvartetom vlani na jeseň v Tokiu. Z Istanbulu si odváža prémiu 15.500 dolárov pred zdanením a 110 bodov do svetového rebríčka.

 

Dvadsaťtriročná Slovenka hneď v prvom geme stratila svoje podanie, ale vzápätí to súperke oplatila rovnakou mincou. V ďalšom priebehu už nedokázala držať krok s favorizovanou Ukrajinkou, ktorá si vybudovala náskok 5:1 a prvý set vyhrala jasne 6:2. V druhom dejstve si obe hráčky držali servis až do piateho gemu. Potom Čepelová dvakrát stratila svoje podanie a Svitolinová viedla 5:2. V závere skúšala ešte Slovenka zdramatizovať zápas, dokázala brejknúť súperku, koncovka setu ale patrila Ukrajinke. Tá v deviatom geme premenila svoj tretí mečbal.

 

dvojhra - semifinále:

Jelina Svitolinová (1-Ukr.) - Jana ČEPELOVÁ (SR) 6:2, 6:3

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies