Čepelová prvý raz po troch rokoch v grandslamovej kvalifikácii

NETKY.SK • 9 Apríl 2015, 10:49 • 2 min
Čepelová prvý raz po troch rokoch v grandslamovej kvalifikácii

CHARLESTON - Slovenská tenistka Jana Čepelová sa prvý raz po takmer troch rokoch nezmestí do hlavnej súťaže dvojhry na niektorom z grandslamových podujatí.

slovakia

left justify in out

Rozhodla o tom stredajšia prehra 21-ročnej Košičanky 3:6, 6:7 (5) s Taliankou Sarou Erraniovou v 2. kole singlovej súťaže na turnaji WTA Premier Family Circle Cup na zelenej antuke v americkom Charlestone v Južnej Karolíne.


Rekonvalescentka po januárovom zápale pľúc Čepelová figuruje na 122. priečke svetového rebríčka a v nezáväznej prepočtovej online verzii jej patrí 118. miesto. Do pondelka 13. apríla už môže iba klesnúť a bude značne hlboko pod "cutom" v súvislosti s parížskym Roland Garros (24. mája - 7. júna). Prihlášky uzavrú budúci týždeň práve na základe aktuálneho renkingu. Oprávnených bude 108 hráčok (vrátane tých, ktoré si prípadne uplatnia tzv. chránený renking), ku ktorým pribudne 8 držiteliek voľnej karty a 12 kvalifikantiek.


Zverenkyňa Martina Zathureckého Čepelová dosiaľ naposledy musela na Majors ísť cez kvalifikáciu na newyorských US Open 2012 a vo finálovom 3. kole nestačila na Talianku Nastassju Burnettovú. Pri absencii doliečujúcej sa Dominiky Cibulkovej budú zo Sloveniek priamo v "main draw" vo francúzskej metropole Daniela Hantuchová, Magdaléna Rybáriková a Karolína Schmiedlová.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona