Čepelová na EMPIRE Slovak Open skončila hneď v 1. kole

NETKY.SK • 8 Máj 2013, 20:00 • 2 min
Čepelová na EMPIRE Slovak Open skončila hneď v 1. kole

TRNAVA - Slovenská tenistka Jana Čepelová sa s účinkovaním vo dvojhre na turnaji EMPIRE Slovak Open v Trnave nečakane rozlúčila hneď v prvom kole. Fedcupová reprezentantka prehrala ako nasadená jednotka so Srbkou Aleksandrou Kruničovou v dvoch setoch 4:6 a 3:6.

slovakia

left justify in out

Čepelovej vôbec nevyšiel úvod zápasu a po dvoch stratách podania prehrávala už 0:4. Odchovankyni košického tenistu sa síce v ďalších minútach podarilo vyrovnať na 4:4, no záver setu patril Kruničovej. V druhom dejstve získala bývalá zverenka trénera Mojmíra Mihala od stavu 2:3 štyri gemy v rade a postúpila do 2. kola.

Čepelová po skorej rozlúčke netajila sklamanie. "Necítila som sa v pohode. Na trnavskom centrálnom dvorci sa mi nedarí, nevyhrala som na ňom v minulosti, ani teraz..." so sklamaním skonštatovala pre oficiálnu stránku turnaja 19-ročná Čepelová. Pravdepodobne doľahol na ňu tlak z očakávania, ale uznala aj kvality súperky. "Poznáme sa, vedela som ako hrá. Nútila ma k pohybu a ja som robila priveľa chýb. Hrala dobre," dodala na adresu Kruničovej Slovenka.

Darilo sa Anne Karolíne Schmiedlovej, ktorá sa suverénnym spôsobom prebojovala do 2. kola dvojhry. V úvodom kole v pozícii držiteľky voľnej karty deklasovala siedmu nasadenú Francúzku Stephanie Foretzovú Gaconovú 6:2 a 6:1. "Štýl hry Foretzovej Gaconovej mi vyhovoval. Teším sa, že zápas som zvládla v pohode. Prostredie trnavského turnaja sa mi páči. Najbližšie ma čaká Japonka Urumi Narová, s ktorou sa stretnem po prvý raz. Verím, že kožu len tak ľahko nepredám," povedala pre TASR Schmiedlová. V slovenskom derby zvíťazila úspešná kvalifikantka Kristína Kučová nad Petrou Uberalovou v dvoch setoch 7:6 (5) a 6:4. Ďalšia Slovenka Vivien Juhászová, ktorá sa dostala do hlavnej súťaže ako lucky loser, podľahla tretej nasadenej Srbke Vesne Doloncovej v dvoch setoch 2:6 a 3:6.   

Natália Vajdová prehrala  s piatou nasadenou Češkou Kristýnou Plíškovou v dvoch setoch 5:7 a 3:6. Držiteľka voľnej karty sa proti favoritke držala statočne, v prvom sete viedla 4:3 s brejkom. Dvojchybami sa však o šance zvýšiť na 5:3 pripravila a koncovku dejstva zvládla lepšie Plíšková. "To ma najviac mrzí. Urobila som chyby, za tie sa platí...," povedala 18-ročná Bratislavčanka pre oficiálnu stránku turnaja. Slovenka, 980. V počítači, rozohrala aj druhý set nádejne, viedla 2:0, ale napokon sa jej nepodarilo vynútiť tretí set.
      
dvojhra - 1. kolo:
Aleksandra Kruničová (Srb.) - Jana ČEPELOVÁ (1-SR) 6:4, 6:3
Kristína KUČOVÁ (SR) - Petra UBERALOVÁ (SR) 7:6 (5), 6:4
Daria Gavrilovová (Rus.) - Dalma Gálfiová (Maď.) 6:7 (4), 6:3, 7:5
Anna Karolína SCHMIEDLOVÁ (SR) - Stephanie Foretzová Gaconová (Fr.) 6:2, 6:1
Vesna Doloncová (3-Srb.) - Vivien JUHÁSZOVÁ (SR) 6:2, 6:3
Urumi Narová (Jap.) - Renata Voráčová (ČR) 6:2, 6:3
Stephanie Duboisová (Kan.) - Petra Krejsová (ČR) 4:6, 6:4, 6:3
Kristýna Plíšková (5-ČR) - Natáília VAJDOVÁ (SR) 7:5, 6:3
Karin Knappová (2-Tal.) - Alison Van Uytvancková (Bel.) 7:6 (4), 7:6 (5)
Barbora Záhlavová Strýcová (ČR) - Katarzyna Kawová (Poľ.) 6:0, 3:6, 7:6 (3)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies