CEO ťažiarskej spoločnosti zmizol s 35 miliónmi dolárov od investorov

NETKY.SK • 30 Júl 2018, 21:30 • 2 min
CEO ťažiarskej spoločnosti zmizol s 35 miliónmi dolárov od investorov

HANOJ – Generálny riaditeľ vietnamského startupu Sky Mining, ktorý sa primárne zaoberal ťažením kryptomien, údajne zmizol s 35 miliónmi dolárov, ktoré patrili investorom.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Podľa oficiálnych správ je Le Minh Tam nezvestný od 26. júla. Spoločnosť, ktorá prenajímala investorom ťažiarske zariadenia za 100 až 5.000 dolárov, získala prostriedky od približne 5.000 investorov do minulého týždňa. Každé zariadenie na ťaženie kryptomien malo za rok vyprodukovať 300% ročný zisk, pričom investori si museli mineri prenajať na 15 a až 18 mesiacov.

 

img

Le Minh Tam

 

Keď si však jedna skupina investorov minulý piatok chcela vyzdvihla zariadenia, tak zistila, že priestory firmy, rovnako ako kancelárie, sú prázdne. Tam mal neskôr oznámiť, že všetky ťažiarske zariadenia predal, aby pokryl svoje straty a ukrýva sa kvôli obavám o svoj život.

 

Podobnú správu poslal aj v nedeľu a tvrdil, že sa vráti, ale jeho zástupca Le Minh Hieu povedal, že generálny riaditeľ ukradol peniaze a odletel do Spojených štátov. Niektorí investori už podali na firmu žalobu, ale nie je jasné, či ešte niekedy uvidia svoje peniaze.

 

img

 

Podľa miestnych médií Tam kontroloval celú firmu, od ťaženia kryptomien až po finančné operácie a prostriedky. Hieu povedal, že sa pokúsil zriadiť dočasnú radu na riadenie spoločnosti počas Tamovej neprítomnosti, ale kvôli hrozbám smrti proti nemu a jeho rodine od tohto kroku upustil.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies