CEO spoločnosti Ripple v reakcii na oznámenie SEC vyhlásil, že trh s kryptomenami je v “prebytku“

NETKY.SK • 9 Marec 2018, 08:32 • 2 min
CEO spoločnosti Ripple v reakcii na oznámenie SEC vyhlásil, že trh s kryptomenami je v “prebytku“

Brad Garlinghouse, generálny riaditeľ spoločnosti Ripple, ktorá kontroluje sieť vo výške 32 miliárd USD uviedol, že trh preukázal mimoriadnu reakciu na oznámenie Komisie pre cenné papiere a burzu (SEC).

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

SEC vyžaduje registráciu búrz

 

7. marca SEC skonštatovala, že kryptoburzy a platformy digitálneho obchodovania s aktívami sa musia zaregistrovať v SEC na účely prevádzky infraštruktúry. Tá umožňuje spotrebiteľom obchodovať s tokenmi, ktoré by SEC uznala za cenné papiere.

 

Spoločnosť SEC vydala verejné vyhlásenie, v ktorom uviedla:

 

„Ak platforma ponúka obchodovanie s digitálnymi aktívami, ktoré sú cennými papiermi a funguje ako burza definovaná federálnymi zákonmi o cenných papieroch, platforma sa musí zaregistrovať v SEC ako národná burza cenných papierov alebo byť oslobodená od registrácie.“

 

Zamestnanci SEC majú obavy, že mnoho online platforiem na obchodovanie sa investorom javí ako registrované a regulované trhy SEC, ale nie sú. Mnohé platformy sa označujú za burzy, ktoré môžu investorov uviesť do omylu, že sú regulované alebo spĺňajú regulačné štandardy národnej burzy cenných papierov.

 

Oznámenie SEC viedlo k poklesu cien väčšiny kryptomien na trhu. Garlinghouse poznamenal, že burzy majú možnosť zrušiť zoznam ICO tokenov alebo sa jednoducho zaregistrovať. Nariadenie SEC nemá nepriaznivý vplyv na obchodné platformy s kryptomenami.

 

„Kryptoburzy majú v konečnom dôsledku tri možnosti. Oddeliť zoznam ICO, zaregistrovať sa alebo zatvoriť,“ povedal Garlinghouse.

 

Spôsobila SEC poslednú korekciu?

 

Nedávna korekcia trhu viedla k poklesu cien väčšiny kryptomien. Napríklad Bitcoin klesol až na 9 000 USD. Tento pokles bol spôsobený tromi faktormi. Prvým bol masívny predaj Bitcoinov, oznámenie spoločnosti SEC a sankciovanie miestnych obchodných platforiem japonskou vládou.

 

Preto je veľmi nepravdepodobné, že oznámenie úradu SEC spôsobilo náhly pokles trhu o viac ako 70 miliárd USD. Dňa 6. marca bola celková trhová kapitalizácia na úrovni 470 miliárd USD. Od 8. marca je hodnota trhu pod úrovňou 380 miliárd USD.

 

Ako zdôraznil Garlinghouse, rozhodnutie SEC požadovať registráciu má dôsledky iba na tokeny, ktoré boli spustené nad sieťou Ethereum, ktoré SEC považuje za cenné papiere.

 

6. februára v senáte predseda SEC Jay Clayton uviedol, že existuje jasný rozdiel medzi ICO tokenmi a kryptomenami. Clayton vysvetlil, že zatiaľ čo ICO sú cenné papiere, tak ostatné sú skutočné kryptomeny.

 

Vzhľadom na to, že väčšina kryptobúrz je už dobre regulovaná a registrovaná vo federálnych a štátnych vládnych agentúrach, je nepravdepodobné, že nedávne oznámenie SEC bude mať významný vplyv na trh v strednom horizonte.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Erika
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies