Cenzúra v Rakúsku, pre negatívne názory na Facebooku už nebude priestor

NETKY.SK • 9 Máj 2017, 14:40 • 2 min
Cenzúra v Rakúsku, pre negatívne názory na Facebooku už nebude priestor

WIEN – Rakúsky súd požaduje vymazávanie všetkých príspevkov, ktoré sú považované za prejav nenávisti.

slovakia

left justify in out

Spoločnosť Facebook musí mazať nenávistné príspevky, ktoré majú negatívny dopad na rakúsku spoločnosť. Prevádzkovateľ sociálnej siete by mal byť schopný zautomatizovať proces odstraňovania nevhodných správ , ktoré šíria nenávisť a rasovú neznášanlivosť medzi ľuďmi.

 

Verdikt súdu sprísňuje predchádzajúce rozhodnutie o povinnosti mazať nenávistné príspevky nielen v Rakúsku, ale aj ostatných krajinách. Najväčší podiel účasti na veci majú aktivisti, ktorí sa usilujú o to, aby sociálne siete prispeli svojou aktivitou na boji proti tzv. trollovaniu, čiže zapájania sa anonymných účastníkov do internetových diskusií s cieľom vyprovokovať ostatných užívateľov k emotívnej odozve.

 

Podnet na mazanie nenávistných príspevkov dala strana Zelených, po tom, čo sa ich predsedníčka Eva Glawischnigová stala obeťou internetových útokov kedy ju na sociálnej sieti pourážali a zneužili jej meno na a vytvorili falošný profil. 

 

Nemecká vláda prijala nariadenie, kedy môžu pokutovať prevádzkovateľov sociálnych sietí až do výšky 50-tisíc eur v prípade ak neodstránia nevhodné príspevky zo siete. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies