Ceny zlata a americkej ropy klesli

NETKY.SK • 23 Apríl 2015, 09:21 • 2 min
Ceny zlata a americkej ropy klesli

NEW YORK - Obchodovanie s ropou bolo v stredu zmiešané. Ceny britskej ropy Brent stúpli v reakcii na obnovenie bojov v Jemene.

slovakia

left justify in out

Koalícia arabských štátov vedená Saudskou Arábiou uskutočnila v stredu nálety na mestá pod kontrolu šiitských povstalcov v Jemene, a to napriek utorkovému oznámeniu o skončení vojenskej operácie.Ceny americkej ropy klesli, keďže zásoby ropy zaznamenali nárast, a to aj napriek oslabeniu produkcie. Podľa Federálneho úradu pre energetiku (EIA) sa americké zásoby ropy v minulom týždni zvýšili o 5,3 mil. barelov. Ceny ropy Brent sa v stredu zvýšili o 65 centov na 62,73 USD za barel. Ceny americkej ropy poklesli o 45 centov na 56,16 USD za barel.


Ceny zlata v stredu oslabili, keď poklesli najvýraznejšie za približne šesť týždňov. Dôvodom bola správa z amerického realitného trhu. V marci totiž výrazne posilnil predaj nehnuteľností na bývanie v USA. Zvyšujú sa tak očakávania, že americká centrálna banka zvýši v júni úrokové sadzby. Spotová cena zlata do 18:47 GMT klesla o 1,3 % na 1 186,63 USD za uncu. Júnové dodávky zlata na divízii COMEX newyorskej komoditnej burzy zlacneli o 16,20 USD na 1 186,90 USD za uncu.
(1 EUR = 1,0743 USD)

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona