Ceny v rámci celej EÚ stúpli, na Slovensku zmiernili pokles

NETKY.SK • 16 December 2016, 14:01 • 2 min
Ceny v rámci celej EÚ stúpli, na Slovensku zmiernili pokles

BRATISLAVA - Medziročná inflácia v eurozóne v novembri posilnila na úroveň 0,6 percenta z októbrových 0,5 percenta.

slovakia

left justify in out

V novembri 2015 ceny v eurozóne medziročne vzrástli o 0,1 percenta. V rámci celej Európskej únie medziročná inflácia v novembri tiež posilnila na 0,6 percenta z októbrových 0,5 percenta. V novembri 2015 ceny v rámci celej EÚ medziročne posilnili o 0,1 %. Informoval o tom v piatok štatistický úrad Európskej únie Eurostat.

Na Slovensku sa spotrebiteľské ceny v novembri medziročne znížili o 0,2 %. Tempo ich oslabovania sa však zmiernilo, keď v októbri medziročne klesli o 0,3 percenta. V rámci EÚ ceny medziročne oslabili najviac v Bulharsku a na Cypre (zhodne o -0,8 %). Najvyššiu medziročnú infláciu v novembri evidovali v Belgicku (1,7 %), Českej republike (1,6 %) a Rakúsku (1,5 %).

V rámci eurozóny celkovú cenovú hladinu smerom nahor v novembri posunul segment reštaurácií a kaviarní, ktorý inflácii pridal 0,07 percentuálneho bodu.

 

Nasledovali nájomné a tabak, pričom inflácii zhodne pridali po 0,04 bodu. Smerom nadol celkovú cenovú hladinu posunul najviac segment pohonných hmôt, ktorý inflácii ubral 0,11 percentuálneho bodu.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies