Ceny v eurozóne podľa Eurostatu v apríli stagnovali

NETKY.SK • 30 Apríl 2015, 12:24 • 2 min
Ceny v eurozóne podľa Eurostatu v apríli stagnovali

BRATISLAVA - Medziročný pokles cien v eurozóne sa v apríli zastavil po tom, čo v marci ceny klesli o 0,1 %. Vyplýva to z rýchleho odhadu, ktorý zverejnil vo štvrtok štatistický úrad Európskej únie Eurostat.

slovakia

left justify in out

Podľa predbežných údajov ceny energií zmiernili medziročný pokles na - 5,8 % z úrovne - 6 % v predchádzajúcom mesiaci. V segmente potraviny, alkohol a tabakové výrobky ceny vzrástli o 0,9 % po tom, čo sa v marci zvýšili o 0,6 %. Podľa predbežných údajov ceny služieb v apríli posilnili o 0,9 % po marcovom zvýšení o 1 %.


Eurostat uvádza tzv. rýchly odhad miery inflácie eurozóny na základe predbežných hodnôt indexu spotrebiteľských cien menovej únie (MUICP), pričom kombinuje historické hodnoty s čiastkovými údajmi o priebežnom vývoji cien v jednotlivých členských štátoch eurozóny.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies