Ceny ropy zaznamenali pokles, cena Brentu klesla pod 61 USD/barel

NETKY.SK • 17 Február 2015, 21:24 • 2 min
Ceny ropy zaznamenali pokles, cena Brentu klesla pod 61 USD/barel

NEW YORK - Po predchádzajúcom raste zaznamenali ceny ropy opäť pokles, a to v dôsledku obáv trhov zo zníženia dopytu. Najnovšia neistota v Európe pre konflikt na Ukrajine a problémy Grécka mala na trhy väčší vplyv než pokles ťažobných zariadení v USA. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

"Rastúce obavy, či súčasné prímerie na Ukrajine vydrží, ako aj pokračujúce problémy Grécka, zvýšili neistotu v súvislosti s rozsahom dopytu po rope v európskej ekonomike," povedal Phil Flynn, analytik zo spoločnosti Price Futures Group so sídlom v Chicagu. 

 

Cena severomorskej ropnej zmesi Brent s dodávkou v apríli klesla do 17.34 h SEČ o 47 centov na 60,93 USD (53,38 eura) za barel (159 litrov). V priebehu obchodovacieho dňa sa pritom cena Brentu dostala na 62,34 USD/barel. Na záver pondelkového obchodovania (16. 2.) dosiahla tohtoročné maximum 62,57 USD/barel.

 

Cena americkej ľahkej ropy WTI s dodávkou v marci zaznamenala pokles až o 1,30 USD na 51,48 USD za barel. V priebehu dňa klesla ešte viac a dostala sa na 50,81 USD/barel.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies