Ceny ropy vzrástli, pričom cena WTI dosiahla takmer 5-mesačné maximum

NETKY.SK • 30 Apríl 2015, 12:47 • 2 min
Ceny ropy vzrástli, pričom cena WTI dosiahla takmer 5-mesačné maximum

LONDÝN - Ceny ropy zaznamenali ďalší rast, pričom cena WTI sa dostala takmer na 5-mesačné maximum, keď trhy zareagovali na oslabenie kurzu dolára.

slovakia

left justify in out

Kurz amerického dolára klesol dnes oproti košu svetových mien na najnižšiu hodnotu od februára. "Práve tento faktor bol jedným z kľúčových, ktoré ovplyvnili vývoj na trhu s ropou," uviedol komoditný analytik banky SEB v Osle Bjarne Schieldrop. Okrem toho na trhy stále pôsobí stredajšia (29.4.) správa amerického ministerstva energetiky, že zásoby v ropnom uzle v Cushingu zaznamenali minulý týždeň prvý pokles za päť mesiacov.
     

Cena severomorskej ropnej zmesi Brent vzrástla do 10.30 h SELČ o 25 centov na 66,09 USD (60,07 eura) za barel (159 litrov). Ešte výraznejší rast však zaznamenala cena americkej ľahkej ropy WTI.
     

Tá sa v priebehu dnešného dňa zvýšila až na 59,40 USD za barel, čo predstavuje najvyššiu hodnotu od 12. decembra minulého roka. Neskôr sa mierne skorigovala a do 10.30 h SELČ sa pohybovala okolo 59,15 USD/barel. Na záver stredajšieho obchodovania zaznamenala WTI hodnotu 58,58 USD/barel.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies