Ceny ropy vzrástli pre stupňovanie napätia medzi Tureckom a Sýriou

NETKY.SK • 11 Október 2012, 09:13 • 2 min
Ceny ropy vzrástli pre stupňovanie napätia medzi Tureckom a Sýriou

Ceny ropy vzrástli pre stupňovanie napätia medzi Tureckom a Sýriou

slovakia

left justify in out

img

Ceny ropy dnes vzrástli v reakcii na stupňovanie napätia medzi Tureckom a Sýriou, ktoré vyvoláva obavy o dodávky komodity z tohto regiónu.

Barel (159 litrov) americkej ľahkej ropy WTI s novembrovým kontraktom sa dnes napoludnie v Bangkoku predával po 91,61 USD (70,08 eura). To je o 36 centov viac ako v predchádzajúci deň, keď cena kontraktu klesla o 1,14 USD a obchodovanie uzavrel na úrovni 91,25 USD/barel.

Cena severomorskej ropnej zmesi Brent dnes vzrástla o 57 centov na 113,75 USD za barel.

Turecké stíhačky prinútili v stredu pristáť sýrske civilné lietadlo na letisku v Ankare pre podozrenie, že preváža zbrane pre režim prezidenta Bašára Asada. Sýrsky airbus A320 smeroval z Moskvy na letisko Esenboga. Turecko nakoniec zhabalo časť nákladu, a to komunikačné vybavenie, bezdrôtové súpravy a rušičky signálu a povolilo lietadlu s 35 cestujúcimi pokračovať na ceste do Damasku.

Eskalácia napätia medzi niekdajšími spojencami však vyvoláva obavy z rozšírenia konfliktu do ďalších krajín regiónu, ktorý je kľúčovým dodávateľom ropy na svetové trhy.

Zdroj: TASR/AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona