Ceny ropy vzrástli, ceny zlata klesli

NETKY.SK • 4 Február 2015, 09:41 • 2 min
Ceny ropy vzrástli, ceny zlata klesli

NEW YORK - Ceny ropy v utorok opäť posilnili, keďže ceny viacerých komodít podporil oslabujúci dolár.

slovakia

left justify in out

Ceny ropy za štyri dni stúpli o 19 %, čo bol najvýraznejší rast od januára 2009. Napriek náznakom, že zásoby americkej ropy opäť rástli, investori viac veria tomu, že ceny ropy už svoje dno dosiahli. Britská ropa Brent stúpla o 3,16 USD na 57,91 USD za barel. Americká ropa zdražela o 3,48 USD na 53,05 USD za barel.

 

Ceny zlata v utorok oslabili. Dôvodom boli náznaky, že grécka vláda nebude presadzovať odpísanie dlhu. Grécko navrhlo ukončenie sporov s medzinárodnými veriteľmi. Atény navrhujú, aby sa nezaplatený grécky dlh vymenil za nové cenné papiere naviazané na nominálny hospodársky rast krajiny. V pondelok to pre Financial Times uviedol grécky minister financií Yanis Varoufakis. Minister taktiež uviedol, že Grécko už nebude žiadať odpísanie dlhu krajiny. Spotová cena zlata do 19:32 GMT klesla o 0,9 % na 1 263,80 USD za uncu. Aprílové dodávky amerického zlata poklesli o 1,3 % na 1 260,30 USD za uncu. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona