Ceny ropy vzrástli, cena WTI sa vrátila nad 51 USD/barel

NETKY.SK • 16 December 2016, 08:23 • 2 min
Ceny ropy vzrástli, cena WTI sa vrátila nad 51 USD/barel

LONDÝN - Ceny ropy dnes zaznamenali mierny rast, keď trhy zareagovali na správy, že Kuvajt by mohol svoju produkciu znížiť od januára výraznejšie, než sa pôvodne očakávalo. Plánovaný pokles ťažby je súčasťou dohody najväčších producentov ropy obmedziť rozsah produkcie s cieľom podporiť ceny komodity na svetových trhoch.

slovakia

left justify in out

Kuvajtská ropná spoločnosť Kuwait Petroleum Corporation (KPC) už začiatkom tohto týždňa oznámila, že oficiálne informovala svojich zákazníkov o znížení dodávok ropy od januára. Obchodníci na trhu ale dnes dodali, že KPC podľa všetkého obmedzí produkciu výraznejšie, než sa pôvodne očakávalo, aj keď konkrétne údaje zatiaľ nie sú známe. "Ceny sa zotavili najmä po tom, ako sa objavili správy, že Kuvajt by mal pripravovať výraznejšie obmedzenie dodávok pre európskych a amerických zákazníkov," uviedli dnes analytici z banky ANZ.

 

Cena severomorskej ropnej zmesi Brent s februárovým kontraktom dosiahla do 7.30 h SEČ 54,28 USD (52,10 eura) za barel (159 litrov). Oproti predchádzajúcej uzávierke to znamená rast o 26 centov.

 

Vzrástla aj cena americkej ľahkej ropy WTI s dodávkou v januári. Dosiahla 51,19 USD/barel, čo predstavuje rast o 29 centov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies