Ceny ropy vzrástli, cena Brentu sa vrátila nad 50 USD za barel

NETKY.SK • 6 Jún 2016, 08:08 • 2 min
Ceny ropy vzrástli, cena Brentu sa vrátila nad 50 USD za barel

LONDÝN - Ceny ropy dnes vzrástli, pričom cena Brentu sa vrátila nad hranicu 50 USD za barel (159 litrov) a cena WTI nad 49 USD/barel. Prispel k tomu najmä prudký pokles kurzu dolára a pokračujúce útoky na ropnú infraštruktúru v Nigérii. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Kurz dolára klesol v piatok (3.6.) oproti košu svetových mien o vyše 1,5 %, pod čo sa podpísali nepriaznivé správy z americkej ekonomiky. Tou kľúčovou bola informácia, že v máji vzniklo v USA len 38.000 nových pracovných miest, čo je najmenej za 5,5 roka. Aj v porovnaní s očakávaniami ekonómov to znamená mimoriadne slabý výsledok, nakoľko ekonómovia počítali so vznikom až 160.000 nových pracovných pozícií.

 

Okrem poklesu kurzu americkej meny prispeli k zvýšeniu cien ropy aj ďalšie útoky na ropné zariadenia v Nigérii, ktorá patrí medzi kľúčových producentov komodity. Ďalším faktorom je začiatok pôstneho mesiaca ramadán, keď sa v moslimských krajinách zvyšuje dopyt po pohonných látkach.

 

Cena severomorskej ropnej zmesi Brent vzrástla dnes v skorých ranných hodinách oproti piatkovej uzávierke o 39 centov na 50,03 USD (44,85 eura) za barel. Rast zaznamenala aj cena americkej ľahkej ropy WTI, pričom sa vrátila nad 49 USD/barel. Cena WTI sa zvýšila o 49 centov a dosiahla 49,11 USD za barel.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies