Ceny ropy vzrástli, cena Brentu sa vrátila nad 47 USD za barel

NETKY.SK • 3 November 2016, 08:31 • 2 min
Ceny ropy vzrástli, cena Brentu sa vrátila nad 47 USD za barel

LONDÝN - Ceny ropy dnes zaznamenali rast, keď ich nahor potiahol pokles kurzu dolára, ale najmä útok militantov na ropovod v kľúčovej ropnej oblasti delty Nigeru. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Ceny do určitej miery ovplyvnil vývoj kurzu dolára, ktorý klesol už tretí deň po sebe. Ešte výraznejšie ale reagovali na správu o stredajšom (2.11.) útoku militantov na ropovod v delte Nigeru, ktorý prevádzkuje nigérijská ropná spoločnosť Nigerian National Petroleum Corporation. "Trhy bývajú citlivé na správy o útokoch na ropnú infraštruktúru a hroziace narušenie dodávok," uviedol analytik zo spoločnosti CMC Markets Ric Spooner.

 

Cena severomorskej ropnej zmesi Brent s januárovým kontraktom vzrástla v skorých ranných hodinách oproti stredajšej uzávierke o 51 centov na 47,37 USD (42,69 eura) za barel (159 litrov). Cena americkej ľahkej ropy WTI s dodávkou v decembri vzrástla o 39 centov na 45,73 USD/barel.

 

V stredajšom obchodovaní zaznamenali ceny ropy pokles na najnižšiu úroveň od septembra. Stlačila ich správa amerického ministerstva energetiky o rekordnom raste ropných zásob v USA. Ministerstvo oznámilo, že zásoby ropy v Spojených štátoch vzrástli minulý týždeň o viac než 14 miliónov barelov, čo je najvýraznejší rast od začatia vedenia príslušných záznamov v roku 1982.

 

(1 EUR = 1,1095 USD)

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona