Ceny ropy vzrástli, cena Brentu prekročila 52 USD/barel

NETKY.SK • 19 Október 2016, 08:57 • 2 min
Ceny ropy vzrástli, cena Brentu prekročila 52 USD/barel

LONDÝN - Ceny ropy dnes zaznamenali rast, keď ich podporili správy o stave ropných zásob v USA a okrem toho aj klesajúca produkcia ropy v Číne.

slovakia

left justify in out

K rastu cien čiastočne prispel aj mierny pokles kurzu dolára a podporili ich aj vyhlásenia zo strany Organizácie krajín vyvážajúcich ropu (OPEC), že na novembrovej schôdzke by sa štáty OPEC mali dohodnúť na detailoch o obmedzení ťažby. Informovala o tom agentúra Reuters.

 

Americký ropný inštitút (API) zverejnil, že zásoby ropy klesli za minulý týždeň o 3,8 milióna barelov (1 barel = 159 litrov). Trhy teraz čakajú na dnešné kľúčové informácie amerického ministerstva energetiky.

 

Ceny ropy okrem toho podporili správy, že produkcia ropy v Číne klesla v septembri medziročne o 9,8 %. To je najprudší pokles za posledných 15 mesiacov. Navyše, šéf OPEC Mohammed Barkindo je presvedčený, že po zasadnutí OPEC 30. novembra dôjde k obmedzeniu ťažby. "Verím, že padne konkrétne rozhodnutie," povedal.

 

Cena americkej ropy WTI s novembrovým kontraktom vzrástla v skorých ranných hodinách o 44 centov na 50,73 USD (46,15 eura) za barel. V podobnom rozsahu sa zvýšila aj cena severomorskej ropnej zmesi Brent s dodávkou v decembri. Vzrástla o 46 centov na 52,14 USD/barel.

 

(1 EUR = 1,0993 USD)

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona