Ceny ropy vzrástli, cena americkej WTI prekročila 50 USD/barel

NETKY.SK • 25 Február 2015, 09:36 • 2 min
Ceny ropy vzrástli, cena americkej WTI prekročila 50 USD/barel

LONDÝN - Ceny ropy dnes zaznamenali rast potom, ako trhy zareagovali na správy o zastavení ťažby ropy z najväčšieho líbyjského ložiska Sarír.

slovakia

left justify in out

Okrem toho ceny ropy podporili aj informácie o tom, že ministri financií eurozóny odobrili grécky zoznam reforiem, a tým predĺženie finančnej pomoci Aténam o štyri mesiace. Podľa analytikov ale môžu mať tieto správy na ropné trhy len krátkodobý vplyv, keďže zásoby komodity na trhu sú príliš vysoké. Informovala o tom agentúra Reuters.

 

Cena severomorskej ropnej zmesi Brent s dodávkou v apríli vzrástla do 18.24 h SEČ o 52 centov na 59,42 USD (52,45 eura) za barel (159 litrov). Cena americkej ľahkej ropy WTI sa zvýšila o 58 centov na 50,03 USD/barel.

 

Situácia sa však môže čoskoro opäť zmeniť. Ekonómovia totiž čakajú na informácie Amerického ropného inštitútu (API) a následne aj ministerstva energetiky o vývoji zásob ropy v USA. API zverejní informácie dnes a ministerstvo v stredu 25. februára. Ekonómovia počítajú s tým, že zásoby ropy v USA, ktoré sú v poslednom období na rekordnej úrovni, vzrástli za minulý týždeň o ďalšie 4 milióny barelov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies