Ceny ropy vzrástli, Brent dosiahol najlepší týždeň od polovice mája

NETKY.SK • 2 Júl 2016, 11:29 • 2 min
Ceny ropy vzrástli, Brent dosiahol najlepší týždeň od polovice mája

LONDÝN - Ceny ropy na záver piatkového obchodovania (1.7.) vzrástli, k čomu do veľkej miery prispelo oslabenie kurzu dolára. To viedlo k výraznému rastu cien ropy za celý týždeň, pričom cena Brentu zaznamenala za týždeň najvyšší rast od polovice mája. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Kurz dolára oproti košu svetových mien klesol v piatok o 0,5 %, čo na trhy zapôsobilo viac, než informácia, že počet aktívnych ropných vrtov v USA za minulý týždeň vzrástol, už štvrtýkrát za posledných päť týždňov. Ako uviedla spoločnosť Baker Hughes, producenti zvýšili počet aktívnych ropných vrtov minulý týždeň o 11, čo bol najväčší počet od decembra minulého roka. Podľa analytikov je však počet aktívnych vrtov oproti rovnakému obdobiu minulého roka stále o viac než 300 nižší.

 

Cena severomorskej ropnej zmesi Brent s dodávkou v septembri vzrástla na záver piatkového obchodovania o 64 centov (1,3 %) na 50,35 USD (45,22 eura) za barel (159 litrov). Zhruba v rovnakom rozsahu sa zvýšila aj cena americkej ľahkej ropy WTI. Na záver obchodovania vzrástla o 66 centov (1,4 %) a obchodovanie uzatvorila na úrovni 48,99 USD/barel.

 

Za celý týždeň sa cena ropy Brent zvýšila o 4 %, čo predstavuje najvýraznejší týždenný rast za posledných sedem týždňov. Cena americkej WTI sa za celý týždeň zvýšila o 3 %.

 

(1 EUR = 1,1135 USD)

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona