Ceny ropy vzrástli

NETKY.SK • 11 Február 2015, 10:01 • 2 min
Ceny ropy vzrástli

PEKING - Ceny ropy dnes vzrástli v reakcii na správy z USA. Najnovšie štatistiky totiž ukázali, že zásoby komodity v Spojených štátoch, ktoré sú jej najväčším svetovým spotrebiteľom, sa minulý týždeň zvýšili oveľa menej, ako trhy očakávali. Podľa investorov by to mohlo signalizovať, že nadmerná ponuka ropy na svetových trhoch začína mierne klesať. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Tieto špekulácie sú však v rozpore so správou Medzinárodnej agentúry pre energetiku (IEA), ktorá, naopak, varovala, že nadmerné zásobovanie svetového trhu ropou sa ešte nejaký čas udrží a chvíľu potrvá, kým obmedzenie investícií spôsobí pokles produkcie.

 

Barel (159 litrov) severomorskej ropnej zmesi Brent s dodávkou v marci sa dnes o 6.57 SEČ predával za 56,71 USD (50,20 eura). To je o 28 centov viac ako v predchádzajúci deň, keď cena kontraktu klesla až o 1,91 USD po zverejnení správy IEA.

 

Cena americkej ľahkej ropy WTI sa dnes zvýšila o 52 centov na 50,54 USD/barel po utorkovom (10.2.) strmom páde o 2,84 USD.

 

Zásoby ropy v USA v týždni do 6. februára vrástli o 1,6 milióna barelov, čo nie je ani polovica z 3,7 milióna barelov, ktoré predpovedali analytici.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies