Ceny ropy vo štvrtok posilnili, zlato zlacnelo

NETKY.SK • 10 Apríl 2015, 10:31 • 2 min
Ceny ropy vo štvrtok posilnili, zlato zlacnelo

NEW YORK - Ceny ropy vo štvrtok rástli po údajoch z nemeckej ekonomiky, kde posilnila priemyselná produkcia aj export.

slovakia

left justify in out

Trh tiež pozitívne reagoval na správu, že Grécko v termíne splatnosti uhradilo Medzinárodnému menovému fondu (MMF) splátku úveru vo výške 450 mil. eur. Dopyt po rope podporil aj neistý výhľad rokovaní o iránskom jadrovom programe po tom, čo Teherán vyhlásil, že okamihom podpisu finálnej dohody o obmedzení jeho sporných nukleárnych aktivít má skončiť platnosť všetkých medzinárodných sankcií. Májové dodávky britskej ropy Brent zdraželi o 1,02 USD na 56,57 USD za barel. Ceny ľahkej americkej ropy vzrástli o 37 centov na 50,79 USD za barel.


Ceny zlata vo štvrtok klesli tretí deň v rade pod tlakom silnejšieho amerického dolára a vyjadrení predstaviteľov americkej centrálnej banky (Fed), ktorí naznačili, že banka môže začať zvyšovať úrokové sadzby skôr, než sa v súčasnosti očakáva. Protokol z marcového zasadnutia Fed-u predtým signalizoval, že viacerí predstavitelia centrálnej banky pripúšťajú možnosť zvýšenia sadzieb už v júni. Spotová cena zlata bola o 18:39 GMT na úrovni 1 193,96 USD za uncu, čo bolo o 0,7 % menej ako stredajšia záverečná hodnota. Júnové dodávky zlata na divízii COMEX zlacneli o 0,8 % na 1 193,60 USD za uncu.

(1 EUR = 1,0774 USD)

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona