Ceny ropy v závere obchodovania vzrástli

NETKY.SK • 11 Apríl 2015, 11:17 • 2 min
Ceny ropy v závere obchodovania vzrástli

NEW YORK - Ceny ropy v závere obchodovania aj za celý týždeň vzrástli, keď sa ukázalo, že rámcová dohoda medzi západnými mocnosťami a Iránom ešte neznamená, že svetový trh onedlho zaplavia dodávky ropy z tejto arabskej krajiny. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Západ a Irán síce 2. apríla dosiahli predbežnú dohodu o spornom jadrovom programe, ale Teherán tento týždeň vyhlásil, že konečnú dohodu podpíše len pod podmienkou, že Západ zruší všetky sankcie, ktoré na islamskú republiku uvalil. USA zase trvajú na tom, že sankcie sa budú rušiť postupne. To signalizuje, že potrvá ešte nejaký čas, kým bude môcť Irán obnoviť export ropy na západné trhy.

 

Barel (159 litrov) severomorskej ropnej zmesi Brent s dodávkou v máji v piatok (10.4.) zdražel o 1,30 USD a obchodovanie uzavrel pri cene 57,87 USD (54,75 eura) za barel. Za celý týždeň cena Brentu vzrástla o 5,3 %.

 

Cena májového kontraktu americkej ľahkej ropy WTI stúpla v piatok o 85 centov na 51,64 USD za barel a za celý týždeň sa zvýšila o 5 %.

(1 EUR = 1,0570 USD)

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona