Ceny ropy v závere obchodného týždňa klesli na najnižšiu úroveň od marca

NETKY.SK • 25 Júl 2015, 11:57 • 2 min
Ceny ropy v závere obchodného týždňa klesli na najnižšiu úroveň od marca

NEW YORK - Ceny ropy v závere obchodného týždňa klesli na najnižšiu úroveň od marca tohto roka. Je to reakcia na pokles aktivity čínskeho výrobného sektora.

slovakia

left justify in out

A tiež na správy, že v USA pribudli ďalšie ropné vrty, čo znamená, že ropný trh bude naďalej nadmerne zásobovaný komoditou. Ponuka tak stále vysoko prevyšuje dopyt, čo tlačí ceny ropy smerom nadol. Informovala o tom agentúra Reuters.

 

Barel (159 litrov) severomorskej ropnej zmesi Brent s dodávkou v septembri uzavrel v piatok 24. júla obchodovanie pri cene 54,62 USD (49,93 eura). To je o 65 centov menej ako v predchádzajúci deň a o 4,3 % menej ako na konci minulého obchodného týždňa. Piatková cena Brentu je zároveň najnižšia od 19. marca tohto roka.

 

Cena septembrového kontraktu americkej ľahkej ropy WTI v piatok klesla o 31 centov na 48,14 USD za barel a za celý týždeň sa prepadla o 5,5 % a dosiahla tak najnižšiu úroveň od 31. marca 2015.

 

(1 EUR = 1,0939 USD)

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies